Materielmästare till Skaraborgs flygflottilj F 7, Bastroppen Karlsborg

Om tjänsten

Bastroppen vid Karlsborgs flygplats söker Materielmästare.

Vill du vara med och bidra till flygvapnets operativa effekt och vara en viktig kugge i att möjliggöra sambandet och samordningen av luftförsvaret? 

Tjänsten innebär att du är delaktig i en intensiv och expansiv verksamhet och uppbyggnad av krigsförbandet.

Som materielmästare på Bastroppen kommer du att ingå i en grupp av specialistofficerare och officerare med hög lösningsorientering och fokus på logistiskt stöd till plutonerna. Materielmästaren är specialist inom materiel, materielförsörjning samt handhavande av kompaniets materiel och i huvudsak räddningsplutonens materiel. I det dagliga arbetet utgörs arbetsuppgifterna av uppföljning, underhåll samt utbildning i olika materielsystem. Tjänsten innehåller både administrativt och praktiskt arbete, där du har stora möjligheter att själv påverka din arbetssituation.

Vi söker dig som är yrkesofficer SO 6.

Om enheten

Basenheten tillhörande Skaraborgs flygflottilj är den enhet som svarar för drifthållning av flygplatserna Såtenäs och Karlsborg, räddningstjänst och fälthållning, bevakning av flottiljen, grundläggande värnpliktsutbildning, frivilligutbildning, samt övnings- och skjutfält.

Bastroppen i Karlsborg svarar för räddningstjänst på flygplatsen samt i sjön Vättern med båt, fälthållningstjänst samt ramptjänst (lastning/lossning, avisning och flygdrivmedel) men också för flygskjutmålet ”Hammaren”.

Bastroppen består av civila och militära medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

För att kunna lösa din tjänst kommer du att utbildas på grundläggande materielkunskap och förståelse för kompaniets materiel och materielhantering. Som materielmästare förväntas du kunna stödja plutonerna i deras egen materielhantering samt vara behjälplig vid avhjälpande underhåll men även vara ett stöd till teknisk chef vid lagerhållning, inventering och stöd vid allmän förplägnads- och teknisk tjänst.

Som materielmästare vid insats kan du komma att ansvara för uppföljning och avhjälpande underhåll i fält samt stödja teknisk chef, kvartermästare samt kompanichef med beslutsunderlag för kompaniets lösande av uppgift.

Under arbetstid kommer du genomföra fysisk träning både enskilt och gemensamt.

Kvalifikationer

-Officer lägst SO 6

-Godkänd enligt FMFYSS krav, tester genomförs innan anställning

-B-körkort

Meriterande

-C & CE-körkort eller motsvarande militärt förarbevis

-Teknik och/eller mekanikerutbildning

-Tidigare erfarenhet av att arbeta med flygsäkerhetspåverkande markmateriel, logistik inom flygunderhåll och/eller materielförvaltning på kompaninivå.

- Utbildad på fälthållningsmateriel

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten för tjänsten. Dina personliga egenskaper präglas av stor noggrannhet, högt säkerhetstänkande och van vid att arbeta och följa regelverk i den dagliga tjänsten. Du har ett tekniskt intresse och administrativ vana. Du har en god förmåga att bemöta andra människor och en god samarbetsförmåga.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning för kontinuerligt anställd officer.

Arbetsort: Karlsborg.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning. Tillägg för obekväm arbetstid och beredskap.

Tjänsten innebär genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av vardagen.

Kontaktperson

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Peter Larsson, tfn 0505-45 10 00 (växel).

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson
Samtliga nås via växeln tfn 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-04. Ansökningsbrevet ska även inkludera vilken befattning du söker mot.

Dokument att bifoga ansökan:

-Personligt Brev

-CV med referenser

-Intyg/betyg ifrån annan meriterande utbildning

-Militära vitsord/tjänstgöringsomdöme

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 november 2023
  • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-12-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan