Lokalplanerare för Flygvapnet

Om tjänsten

Försvarsmakten har till uppgift att försvara Sverige mot väpnat angrepp samt att stödja samhället i olika typer av krissituationer. Detta ställer krav på olika former av infrastruktur. Förutsättningar för varje enskilt objekt kan därför komma att skilja sig åt och bidra till en spännande vardag.

Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

OM BEFATTNINGEN

Flygvapnet växer och nu söker vi dig som vill arbeta hos oss med lokalplaneringsfrågor. Vi söker en senior planerare med placeringsort Uppsala.

Befattningen är placerad vid logistiksektionen/Stödavdelningen. Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetstid. Din roll som lokalplanerare innebär mycket kontakter med människor. Vi använder oss av flexibel arbetstid och erbjuder möjlighet till friskvård på arbetstid.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER

Tjänsten innebär enskilt arbete men också arbete i projektform i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Du förväntas ta eget ansvar för större utredningsärenden och vara ett stöd till funktionen i specifika utredningar kopplat till våra objekt.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Leda och stödja Flygvapnets organisationsenheter inom ram för anskaffnings- och vidmakthållandeprocessen samt följa upp objekt i främst tid och kostnad
 • Bereda ärenden för beslut

Du kommer att ansvara för kontakter med andra myndigheter, Försvarsstaben, organisationsenheter inom flygvapnet samt andra försvarsgrenar inom Försvarsmakten.

KVALIFIKATIONER

 • Högskoleutbildning inom samhällsbyggnad alternativt på annat sätt förvärvad kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift
 • Förmåga att uttrycka dig i engelska tal och skrift
 • B-körkort
 • Svensk medborgare

MERITERANDE

 • Arbetslivserfarenhet från liknande arbete vid statlig myndighet
 • Erfarenhet av lokalplanering, ekonomi, miljö- och arbetsmiljökrav
 • Erfarenhet av arbete som lokalstrateg/samhälls- eller stadsplanerare
 • Erfarenhet av elsäkerhetsarbete
 • Erfarenhet av brandsäkerhetsarbete
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och dess struktur
 • Kännedom om fastighets- och byggprocesser
 • Kännedom om fastighetsrätt

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som trivs att arbeta med flera uppgifter samtidigt. Du har lätt för att skapa nätverk och samarbetar effektivt med andra. Du är bra på att organisera och prioritera och att på egen hand bereda dokument och underlag. Du arbetar självständigt, tar initiativ och driver arbetet framåt. Du har förmågan att växla mellan enskilt arbete och arbete i grupp. Du delar med dig av dina kunskaper, erfarenheter och information. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Anställningsform:
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Logistiksektion, Övlt Ylva Ohlsson tel: 070-305 75 05

Fackliga företrädare:
OFR/O – Officersförbundet – OF Anders Wedin
OFR/S – Försvarsförbundet – Caroline Nilsson
SACO FM – Borka Medjed Hedlund
SEKO – Jan Salomonsson

Samtliga nås via FM växel på 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-04. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 november 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan