IT-tekniker

Om tjänsten

Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att - med den du är och det du gör - få bidra till ett säkrare och bättre samhälle?

Försvarsmakten söker IT-tekniker till FMTIS Ledningsstödsenhet (LSE) Genomförandeavdelning Stockholm. LSE stödjer Högkvarteret och Försvarsmaktens adresser i Stockholm avseende drift och underhåll av lednings- och insatssystem i samtliga beredskapsnivåer, både nationellt och internationellt. Vårt uppdrag är unikt och ställer stora krav på kvalitet, säkerhet och integritet. Vi skall förutom att klara uppdrag här och nu, även rusta för att kunna möta framtida krav. Vi ser att du delar våra ambitioner och hoppas att du vill bli en av oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av en serviceinriktad arbetsform med ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling och söker dig som gillar nya utmaningar och med stark ansvarskänsla driver ditt eget arbete framåt med ett lösningsorienterat arbetssätt. De verksamheter vi stödjer är föränderliga och vår leverans skall möta dessa behov. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara kontorsstöd och användarsupport till verksamheten genom förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av IT-utrustning. 
I arbetet ingår bl.a. ärendehantering, omsättning och installation av klienter och annan ändutrustning samt hantering av arbetsplatser (ställa iordning, flytta, avveckla). Huvuddelen av arbetet sker på plats hos slutanvändare, därför bör du vara van att arbeta nära verksamheten.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Stockholm.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar, där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Förutom att du kommer att lära dig våra interna system och processer, lägger vi stor vikt på säkerhetsutbildning.

Vi har ett flertal olika förmåner, bland annat:
• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina individuella karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid samt ersättning för träningskläder och startavgifter
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla lön och semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer

• Gymnasieutbildning med inriktning data, IT, kundsupport eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga
• Aktuell och relevant erfarenhet av installation och konfiguration av IT-utrustning
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• B-Körkort
• Svenskt medborgarskap

Meriterande

• Aktuell och relevant erfarenhet av liknande roll som IT-tekniker och/eller supporttekniker
• Erfarenhet av arbete i 1st, 2nd eller 3rd-line support
• Kunskap eller erfarenhet av ITIL

Vi är övertygade om att en blandad grupp i olika åldrar och med olika bakgrund skapar ett starkt och robust arbetslag och en dynamisk och sund arbetsmiljö.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, samarbetsorienterad och har sinne för ordning och reda samt en god planeringsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten ”Drifttekniker”.

Befattningen är en civil tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader. Tjänsten är en heltidstjänst och arbetsorten är Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-04.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas på svenska som beskriver varför du är mest lämpad för detta jobb.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Liselotte Burvall.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta Hanna Ottosson.

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

SEKO Matz Felix

OFRS Martin Sparr

OFRO Håkan Larsson

Samtliga personer nås genom växeln: 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 21 november 2023
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-12-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan