Drifttekniker IT-infrastruktur

Om tjänsten

Om tjänsten

Vi söker nu två ny medarbetare till FMTIS Genomförandeavdelning i Enköping som vill arbeta med fysisk IT-infrastruktur.

Att arbeta som drifttekniker inom detta område innebär i huvudsak installation av IT-infrastruktur så som dragning/svetsning av fiberkabel, kopparkabel, montering av kabelstegar, arbete i IT-skåp med mera. Dagligen arbetar man med allt från mindre arbeten till större projekt, nyetableringar till reparationer. Ibland innebär det ensamarbete men ofta arbetar man ihop med någon av sina kollegor. Vi tror på ett nära samarbete inom gruppen som utöver teknikerna även består av projektansvariga och ingenjörer. 

Om FMTIS GA Enköping IT

FMTIS, FÖRSVARSMAKTENS TELEKOMMUNIKATIONS- OCH INFORMATIONSSYSTEMFÖRBAND, är ett förband som finns över hela Sverige. Vår huvudsakliga arbetsuppgift är att tillgodose övriga förband med teknisk expertis, stöd och support. På GA Enköping IT har vi idag flera sektioner inom olika IT områden, vi har allt från supportteknikers till driftingenjörer inom nät och svetsare inom fiberteknik. Vi håller till på Garnisonen i Enköping och det är även här en stor del av arbetet kommer vara förlagt men då vi är en resurs för hela vår enhet kommer resor inom Militärregion mitt ske frekvent, vilket i sin tur innebär att man kommer spendera nätter på andra orter till och från. 

Vem vi söker

Vi ser att du som söker är en tekniskt lagd person, med erfarenheter av installation av IT, EL eller annan teknik. Du ska vara en drivande person som kan arbeta självständigt, även fast vi oftast arbetar tillsammans inom gruppen så dyker det ibland upp situationer som kräver detta. Du ska vara en praktisk person som har lätt att ta dig till nya arbetsuppgifter och vill vidareutveckla din tekniska kompetens. Vi tror även att du är en social och utåtriktad person då vi har mycket kundkontakt mot andra förband och myndigheter. Arbetet kan ofta vara ganska fysiskt krävande så det är viktigt att detta är något du trivs med. Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet samt att du måste vara säkerhetsmedveten. 

Vad du måste ha med dig för att kunna jobba här

*Grundläggande kunskaper om IT, EL eller annat tekniskt område

*Erfarenhet av mekaniskt montage och installationsarbete i byggnader

*God social förmåga och vilja att vidareutveckla sig själv

*Goda kunskaper i svenska och engelska

*Körkort B

Vad vi ser som meriterande

*Teknisk systemkännedom inom IT/Telekom  

*Erfarenhet av att mäta och svetsa fiber

*Erfarenhet av att arbeta i IT-hallar

*Erfarenhet av installation av AV-utrustning

*Tidigare erfarenhet av arbete hos Försvarsmakten eller annan statlig verksamhet

Tillträde m.m.

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Obekväm arbetstid samt resor i tjänsten kan förekomma.

Upplysningar:

Om befattningen och arbetsplatsen samt rekryteringsfrågor:
SekC Alexander Bergwall - 0171-15 70 00

Lokal HR:
Isabelle Eriksson - 0171-15 70 00

Fackliga företrädare:
OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO Matz Felix
OFR/O Anders Wallinder

Samtliga företrädare nås via växel 0505-45 10 00

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 november 2023
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-12-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan