Yrkesofficer till GSST Amfibieskyttekompani

Om tjänsten

 

Vill du ta ett nästa steg i karriären eller vara en del av något större och värdesätter att få bidra till ett säkrare och bättre Sverige? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

 

Om enheten

Stockholms Amfibieregemente verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och trossbåtar gör att förbandet är lättrörligt och med god logistisk förmåga. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustnära områden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Vårt krigsförband utgörs av andra amfibiebataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga).

Amfibieskyttekompaniet består av fem plutoner. En stab- och trosspluton, tre amfibieskytteplutoner, en understödspluton och yrkesofficerare rekryteras mot samtliga enheter inklusive kompaniledning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som anställd yrkesofficer vid Amfibieskyttekompaniet innefattar tjänsten bland annat administrativt arbete, planering, genomförande och efterberedelser vid både övning och skarp verksamhet. Kompaniet består av tidvist tjänstgörande soldater och gruppbefäl. Utöver ordinarie arbetsuppgifter finns möjlighet att genomföra utbildningar för att vidmakthålla förmågor och utveckla dig själv som yrkesofficer.


Möjliga befattningar:
- Planeringsofficer
- Stridsledningsofficer
- Plutonchef
- Stf plutonchef
- Teknisk officer


KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat.
 • Simkunnig (400m simning och livräddning) 2:30.
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska grundkrav för anställning.
 • Genomförd officersutbildning med godkänt resultat.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god förmåga att arbeta strukturerat och är lösningsorienterad som person. Vidare ser vi att du är driven och har en positiv inställning i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Genomfört militär grundutbildning på Amf1.
 • Genomförd befattningsutbildning inom sökt kategori.
 • Har erhållit utbildningstecken amfibie.
 • B-körkort.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Upplysningar om befattningen

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kn Andersson, C 203. Amfskkomp
203amfskkomp-amf1@mil.se

 

Information om rekryteringsprocessen
Efter ansökan kommer intressanta kandidater kallas till ett testtillfälle på Berga under helgen v339 där fysiska och medicinska tester samt intervjuer kommer genomföras. Därefter kommer en urvalsprocess starta. Slutligen kommer sökande ev. erbjudas en anställning vid amfibieskyttekompaniet i lämplig befattning.


Tillträde
Enligt överenskommelse, företrädesvis 2024-07-01.


Placering
Andra amfibiebataljonen/Stockholms Amfibieregemente AMF1.
Berga, Haninge.

 

Fackliga företrädare
OFR/O Michael Jarkö nås via of-amf@officersforbundet.se

 

Sista ansökningsdag
Din ansökan ska vara inskickad senast 2024-01-31. Tester kommer genomföras under v410.

Din ansökan ska innehålla:
Personligt brev
- CV med referenser
- Kopior på gymnasiebetyg
- Kopior på militära betyg/omdömde
- Kopior på utbildningsbevis
- Om du gör värnplikt: Kopia på intyg om pågående värnpliktsutbildning
- Eventuellt övriga meriterande intyg

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 november 2023
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-01-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan