Göta ingenjörregemente söker Yrkesinformatör

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta med attraktionsfrämjande och rekryteringsdrivande arbetsuppgifter? Vill du vara en viktig och bidragande del i Göta ingenjörregementes tillväxt? Är du social, kreativ och lösningsorienterad – då är du välkommen med din ansökan! 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som yrkesinformatör stödjer du förbandets rekryteringsorganisation och verkställer den planerade rekryteringsverksamheten. Du bidrar till utveckling av arbetssätt, processer, riktlinjer och verktyg inom området för attraktion och rekrytering.

Yrkesinformatörens huvuduppgift är att informera om Försvarsmakten, Ing 2 och möjligheter till fortsatt engagemang på arbetsplatsen. I detta har du som yrkesinformatör en viktig roll i mötet med rekryteringsmålgrupper. Primärt arbetar du med information till de värnpliktiga under grundutbildning för att informera om hur de fortsatt kan engagera sig i Försvarsmakten efter genomförd utbildning. Som yrkesinformatör har du ständig kontakt med andra enheter inom förbandet och samverkar även med andra militära förband för att driva utveckling av befattningens arbetsområde framåt.

I befattningen ingår det att delta vid huvuddelen av de mässor och evenemang som pågår inom aktuellt rekryteringsområden, samt bemanning av Plikt- och prövningsverkets kontor i Göteborg och Malmö. Vid tillfällen stödjer även yrkesinformatören förbandets skolinformatörer med föreläsningar vid skolbesök. Därtill ingår det i befattningen att stödja rekryteringskoordinatorn med studiebesök vid förbandet och även att relationshantera kandidater i Försvarsmaktens relationshanteringssystem ”Mitt Försvarsmakten”.

Om avdelningen

Som yrkesinformatör är du placerad på förbandets HR-avdelning vid Regementsstaben. På avdelningen finns det en bred kompetens och en stark vilja att hjälpa och lära av varandra. HR-avdelningen har ett serviceinriktat förhållningssätt och finns till för förbandets medarbetare. Vi arbetar med uppgifter i alla spår som ryms inom HR, där yrkesinformatören arbetar i förbandets rekryteringsorganisation.

Kvalifikationer

 • Genomförd och godkänd militär grundutbildning inom de senaste fem åren, alternativt aktiv tjänstgöring inom Försvarsmakten (GSS/K, GSS/T) de senaste fem åren
 • Godkänt i Sv 1/A, Ma 1/A och Eng 5/1 från gymnasiet
 • Körkort för manuellt växlad personbil
 • God fysisk förmåga

Meriterande

 • Pågående eller tidigare anställning som soldat vid Ing 2
 • Genomförd militär grundutbildning vid Ing 2
 • Erfarenhet av information- och rekryteringsfrämjande åtgärder
 • Militärt förarbevis
 • Erfarenhet av fotografering och bildredigering

Personliga egenskaper

Du bör du vara engagerad, kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta människor med väldigt olika erfarenheter och perspektiv. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vara utåtriktad då du är en ambassadör för hela Försvarsmakten. Du delar och tillämpar Försvarsmaktens värdegrund med oss och våra värnpliktiga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningsform: GSS/K

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Eksjö, tjänsteresor förekommer

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning, lägsta ingångslön är 24 000 kr

För information om befattningen kontakta:

Rekryteringskoordinator, Ellinore Sånge

Ellinore.sange@mil.se, tel: 073-932 81 65

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-Generalist, Jessika Lingmerth

jessika.lingmerth@mil.se, tel: 070- 924 81 08

Fackliga företrädare nås via växeln: 0381-180 00

OFR/O: Jonas Larsson

OFR/S Försvarsförbundet: Carola Blomdahl

SACO: Sofie Bergkvist

SEKO: Matz Felix

Välkommen med din ansökan senast 2024-12-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 december 2023
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Göta ingenjörregemente – Ing 2
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-01-09

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan