2.amfibiebatataljon rekryterar stabsassistenter

Om tjänsten


Stockholms Amfibieregemente verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden. Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar 2.amfibiebataljonen, samt två hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsassistent arbetar du självständigt med stort eget ansvar. Du tjänstgör vid 2.amfibiebataljonens stab där du stödjer bataljonsstaben i dess arbete och processer. Du erbjuds möjligheten att arbeta kreativt för att lösa ställda uppgifter. I arbetsuppgifterna ingår såväl planering, genomförande och uppföljning av verksamhet.

Är du GSS/K men behöver ha en mer förutsägbar arbetssituation så har du hittat rätt. Vid staben kommer du ha möjlighet att delta på uppkomma uppgifter och övningar. Men om din livssituation inte medger detta så är det ingen begränsning. Stabsassistent på 2.amfbat stab är en bra erfarenhet för en GSS som vill läsa vidare mot att bli officer. Som tjänstgörande vid förbandet kommer du att beredas möjlighet att träna och förbereda dig för de ingående delproven mot att bli utbildad Amfibiesoldat.

KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd värnplikt/GU med godkänt resultat
 • Simkunnig (400m simning och livräddning)

Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, engagemang och drivkrafter.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av arbete i VIDAR och PRIO
 • Tidigare erfarenhet av stabsarbete
 • Stabsassistentutbildning
 • Förarbevis
 • B-körkort

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning med 6 års kontrakt, 6 månaders provanställning, uppsägningstid 1-2 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltidstjänstgöring/kontinuerlig tjänstgöring.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Placering 2.amfibiebataljonen/Stockholms Amfibieregemente AMF1.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Fj Stjernholm, 2.amfibiebataljonen nås på e-postadress s1amfbat-amf1@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Efter ansökan kommer intressanta kandidater kallas till ett testtillfälle på Berga där fysiska och medicinska tester samt intervjuer kommer genomföras. Därefter kommer en urvalsprocess starta. Slutligen kommer sökande ev. erbjudas en anställning vid 2.amfibiebataljonen.

Fackliga företrädare
OFR/O Michael Jarkö nås på e-postadress of-amf@officersforbundet.se

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Din ansökan ska innehålla:

 • Personligt brev
 • CV med referenser
 • Kopior på gymnasiebetyg
 • Kopior på militära betyg/omdömde
 • Kopior på utbildningsbevis
 • Om du gör värnplikt: Kopia på intyg om pågående värnpliktsutbildning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 november 2023
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan