Specialistofficer till MUST

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Du kommer att erbjudas en gedigen kompetensutveckling och en karriär med ambitionen att kunna utvecklas mot en framtida funktionsförvaltare ledningssystem för underrättelsetjänst och Joint Intelligence, Surveillance and Reconnaissance (JISR).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som specialistofficer vid Must informationshanteringskontor (IHK) kommer du ingå i ett dedikerat team som stödjer förmågan till att kunna bedriva underrättelsetjänst och JISR tillsammans med andra. Området omfattar metoder, rutiner och systemstöd vid verksamheter som är delaktiga i det internationella samarbetet. Vårt team ansvar för att ta fram planer, aktiviteter och beslutsunderlag som i sin tur ger underlag till verksamhetsutveckling, metodutveckling, funktionsutveckling och systemutveckling. En viktig del inom detta är verksamhetsplanen som anger det totala behovet på området och vilka aktiviteter som behöver genomföras till stöd för olika verksamheter. Arbetet bedrivs verksamhetsnära och sker tillsammans med olika verksamhetsintressenter och teamet för området som du kommer att ingå i.

Att kunna bedriva arbetet verksamhetsnära, målinriktat och systematiskt är grundläggande för vårt arbetssätt inom vårt ansvarsområde. En framgångsfaktor som specialistofficer i verksamheten är att kunna etablera strukturer för samverkan, samordning och uppföljning med, inom och mellan olika verksamhetsintressenter. Du behöver därför vara lugn och metodisk i ditt arbete.

Kvalifikationer
Vi ställer som krav att du uppfyller följande kriterier: 

 • Godkänd specialistofficersutbildning (SOU)
 • Minst 4 år tjänstgöringstid med inriktning underrättelsetjänst eller ledningssystem
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift


Meriterande

Det är meriterande om du uppfyller några av dessa kriterier: 

 • Erfarenhet av utvecklingsarbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av internationellt samarbete eller internationell tjänstgöring


Personliga egenskaper

Du är lugn, analytisk och pedagogisk för att göra det komplexa begripligt och trovärdigt. Du behöver kunna anpassa ditt uppträdande och framförande utifrån mottagaren och situationens bästa. Du är initiativrik och strukturerad så att arbetet leder till ett önskat resultat. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Tjänsten kräver arbete på plats och det finns därmed inte möjlighet till hemarbete. Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester. I den har rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Kontakt
Frågor om befattningen mailas till urban.hamp@mil.se, vänligen ange ” Specialistofficer IHK” i ämnesraden.

Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen ange ”Specialistofficer IHK” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-01-10. Din ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 november 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-01-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan