UtbE Lärare Tekniska stödsystem SAP

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) är sammanhållande för all teknisk utbildning i Försvarsmakten. Teknisk tjänst är en viktig del i Försvarsmaktens förmåga och våra IT system är en självklar del i varje teknikers vardag. Vi är inne i en digitaliseringsresa för att möta omvärldens snabba utveckling inom informationshantering. Vill du bli en viktig del i denna resa?

Utbildningsenheten (UtbE) är en av sex enheter vid FMTS och ansvarar för grundläggande och systemspecifik utbildning mot samtliga försvarsgrenar. Teknikavdelningen består av två sektioner varav teknik- och utbildningssektionen nu söker en lärare för tekniska stödsystem.

I Försvarsmaktens system för hantering av teknisk tjänst hanterar vi information som stöttar verksamheten med planering, genomförande och uppföljning av den tekniska tjänsten. Lärare inom tekniska stödsystem kommer att utbilda Försvarsmaktens personal i de stödsystem som hanterar teknisk tjänst. Teknisk tjänst är en del av Försvarslogistiken och att detta fungerar är väsentligt för Försvarsmaktens förmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Lärare för tekniska stödsystem ska utveckla och genomföra utbildningar i Försvarsmaktens stödsystem avseende materielunderhåll. Befattningen innebär även att ansvara för kursplaner och kursinnehåll inom ditt utbildningsområde. Inom sektionen är det fler lärare med inriktning mot olika stödsystem. I vardagen samarbeter vi för att på ett effektivt sätt göra tekniken tillgängligt för Försvarsmakten. Det finns även ett kompetensnätverk inom Försvarsmakten där du i din befattning ibland kommer leda och fördela uppgifter för att vi hela tiden ska vara i framkant gällande nya arbetssätt och utveckling av våra kurser.

UtbE vill att du bidrar till avdelningens övriga uppgifter och utveckling samt att du, inom gruppen, planerar ekonomi till den egna verksamheten.

KRAV

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med teknisk inriktning samt arbetslivserfarenhet inom underhållsverksamhet alt annan likvärdig erfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B körkort

Personliga egenskaper

 • God förmåga att arbeta självständigt
 • God samarbetsförmåga
 • God pedagogisk förmåga

Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du ska ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är bra, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Kunskap om Försvarsmaktens tekniska tjänst, logistik och materielunderhåll
 • Pedagogisk erfarenhet
 • Arbete med att leda/utveckla underhållsverksamhet
 • Systemkunskap inom något/några av stödsystemen, SAP/RSF/Lift
 • Erfarenhet som kurschef eller lärare

Övrigt
Civil tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Tjänsten är placerad på FMTS i Halmstad, resor nationellt och internationellt förekommer. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen: (nås via växeln på 08-7887500)

Chefen Teknikavdelningen Peter Karlsson
Sektionschef Teknik- och Utbildningssektionen Fredrick Larsson

 

Fackliga representanter: (nås via växeln på 08-7887500)
HSOF: Anders Norén
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Jansson

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-12.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 februari 2024
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan