Handläggare infrastruktur till Livgardet

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Som handläggare infrastruktur har du en viktig roll inom funktionsområdet infrastrukturtjänst vilket innefattar mark, anläggningar och lokaler. Du är sammanhållande för utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av infrastruktur för Livgardets uppgifter under fred, kris och krig.


Om enheten

Chefsstödsvdelningen är en del i Livgardets Regementsstab och består av funktionerna miljö, verksamhetssäkerhet, kvalitet, expedition och arkiv samt administrativt stöd. Avdelningen stöttar Livgardet samt övriga aktörer inom garnisonen inom de olika funktionsområdena.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att förbereda och producera behovsutredningar och att arbeta mot Livgardets miljömål samt arbetsmiljömål med koppling till fastigheter och infrastruktur. I arbetet handlägger du remisser gällande översiktsplaner, detaljplaner och bygglov. Handläggning av tillståndsgivning vid exempelvis utbyggnad av vindkraft, fritidshus, kablar och telemaster ingår också i arbetet. Vidare hanterar du riksintresseområden på uppdrag av Arméstaben. Du kommer redovisa status för pågående och planerade infraprojekt för Regementsledningen.

Samverkan sker med fastighetsägaren Fortifikationsverket samt Försvarsmaktens Lokalplaneringsenhet som är den enhet inom Försvarsmakten som ansvarar för mark och lokaler. Samverkan sker också med sakkunniga inom bland annat områdena miljö, arbetsmiljö, IT och säkerhetstjänst. Du upprätthåller kontakter med Arméstaben som beslutar vilka projekt som kan genomföras.

Livgardet har flera verksamhetsorter i landet vilket innebär att vissa resor kommer genomföras i tjänsten varför körkort är ett krav.

KRAV

 • Erfarenhet inom nyproduktion av infrastruktur och fastigheter
 • Erfarenhet inom fastighets- och infrastrukturförvaltning
 • Juridiska kunskaper inom fastighetsförvaltning
 • B-körkort
 • God vana i Microsoft Office

Personliga egenskaper

Du är noggrann, ordningsam och strukturerad samt har en god förmåga att planera på såväl lång som kort sikt. Du är social och du finner det naturligt att arbeta utåtriktat och tillsammans med andra samt har en god samarbetsförmåga. Ibland kommer du arbeta i tillfälligt sammansatta projketgrupper där förmågan att leda en grupp framåt krävs. Att bygga kontaktnät och föra dialog med övriga aktörer är en förutsättning för att kunna lösa uppgifterna. Du behöver ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

För att du ska trivas hos oss är det viktigt att du känner stort ansvar för både dina egna uppgifter såväl som för det gemensamma resultatet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE 

 • Erfarenhet av fysisk planering
 • Erfarenhet av projektledning
 • Militär kompetens/bakgrund
 • Erfarenhet från Försvarsmakten
 • Erfarenhet från Fortifikationsverket
 • Utbildning inom byggteknik

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar i regel sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen, resor i tjänsten förekommer
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

För upplysningar om befattningen kontakta:
Ställföreträdande chef Livgardet, övlt Lars Wikström, lars.e.wikstrom@mil.se eller nås via växeln: 08-788 75 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Chef Chefsstödsavdelningen, Rickard Sellin, rickard.sellin@mil.se eller nås via växeln: 08-788 75 00

Fackliga företrädare:
OFR/O: Stefan Morin
OFR/S: Kenneth Hartikainen
SACO: Johan Gillemyr
SEKO: Lise-lott Larsson

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 november 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan