Stridsledningssoldat till Basstaben, Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Om Basstaben

Basenheten är organiserad med Basenhetsledning, Basstaben,
14.flygbaskompani, Åse Grundutbildningskompani, Beredskapspluton, Frivilligsektion samt Bastroppen Karlsborg.

Basenhetsledningen är ledningsnod till flottiljstab och flottiljledningen, som möjliggör för kompanierna/sektion/basstaben att lösa sina uppgifter. Innebär drift av flygbas Såtenäs, flygbas Karlsborg, drift av rörlig flygbas, bevakning, frivilligverksamhet samt grundutbildning av värnpliktiga.

Basstaben består av militära och civila medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsledningssoldat arbetsleds du av chef Basstaben, vars uppgift är att stödja chef Basenheten i dennes uppgifter. I din befattning ingår att stödja Basstaben med varierande administrativa uppgifter, hantera inkommande och utgående information i olika ledningsstödssystem.

Arbetet är fokuserat på effektivitet, översikt och långsiktighet i enhetens arbete och dess rapportering. Särskilt fokus ligger inom området att stödja med verksamhetsöversikt, verksamhetsplanering och ledningen för enheten. Därtill är uppgifterna över tid att utgöra ett administrativt stöd för Basstaben varför goda kunskaper i Officeprogrammen erfordras.

Du deltar också vid förberedelser och vid genomförande av övningar.

Basstaben har nära kontakt med andra enheter inom flottiljen och flottiljens stabsfunktioner. Därtill stödjer Basstaben verksamhetschefer inom enheten med ledning av säkerhetstjänst, produktionsplanering, sambands- och informationssystem, ledningstjänst, övningsplanering, underrättelsetjänst, kommunikationstjänst, stöd vid krigsplanering samt sammanhållande för verksamhetssäkerhet inklusive marksäkerhet.

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg
 • Goda kunskaper i Officeprogrammen
 • Fysisk nivå enligt FM FysS
 • Svenskt medborgarskap
 • B-körkort för manuell växellåda

 Meriterande

 • Utbildad stabsassistent/stabssoldat/ UND-assistent eller motsvarande
 • Dokumenterad stabstjänstgöring
 • Erfarenhet från flygbasförband
 • Signalist-/sambandsutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ordningssinne, är ansvarstagande och strukturerad.

Du vill utvecklas och lära dig mer om stabs- och stridsledningstjänst samt ledning av flygbasförband. Du är självständig, driven och har lätt för att anpassa dig till nya arbetsuppgifter. Du har god samarbetsförmåga och ett gott förhållningssätt för att stödja verksamhet och medarbetare både enskilt och i grupp i olika tidstempon. Du har också god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän med kontinuerlig tjänstgöring) i 6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar.

Anställningen inleds med provanställning i 6 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Tjänsten kan också innebära tjänstgöring på obekväma tider.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

För upplysningar om befattningen 

Martin Lundin, epost: martin.lundin@mil.se. Tfn 0510-47 70 00 (växel).

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

Samtliga söks via växeln tfn 0510-47 70 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 november 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-01-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan