Radiotekniker för fältmateriel

Om tjänsten

Ett serviceinriktat arbete med kunden i fokus. Välkommen till en verkstad med ett kompetent och drivet arbetslag som har kvalité och noggrannhet i centrum.

Om enheten
FMTIS har fyra genomförandeenheter (GE) i Sverige som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, tjänsten är placerad vid GE Väst. Enheten arbetar med underhåll av Försvarsmaktens telenät, el/mek, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Avdelningen i Halmstad består av två sektioner, en Tele-sektion och en IT- sektion med ca 30 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom teknikområdet fält-radio kommer du jobba med installationer, tillsyn samt reparation av bärbar och fordonsmonterad radio/tele/datamateriel. Huvuddelen av arbetet utförs i vår verkstad på Halmstad Garnison men kan även utföras på annan geografisk plats. I tjänsten ingår även att stödja kolleger inom avdelningen samt arbete på yttre anläggningar i huvudsak inom militärregion väst.

Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi vill att våra medarbetare ska må bra, både på och utanför jobbet, därför har vi medarbetarnas framtid, hälsa och privatliv i omtanke och arbetar aktivt för att främja välmående och trygghet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning inom området el, teknik, tele eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
 • B-körkort (manuell växellåda)

Personliga egenskaper
Som person är du självständig och serviceinriktad då du kommer arbeta både enskilt och i grupp. Du har en god samarbetsförmåga och eftersträvar struktur
och noggrannhet i ditt arbete. Vidare ser vi att du har ett stort tekniskt intresse och ett sinne för detaljer. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Erfarenhet av Försvarsmaktens fälttelemateriel
 • Erfarenhet av materiel hantering i system PRIO
 • Godkänd klättringsutbildning för arbete med stor nivåskillnad enligt AFS 2019:3 71§
 • Militärt förarbevis alternativt civilt BE/C/CE-körkort


Övrigt
Civil tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Halmstad
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
I Försvarsmakten benämns befattningen teleingenjör.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Fredrik Rosenlind. För information om anställningsvillkor kontakta HR- Generalist Linnea Hedin.

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 november 2023
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-12-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan