HR Generalist till Marinstaben Muskö

Om tjänsten

Är du erfaren, driven och lösningsfokuserad som tycker om att ta ansvar. Vill du dessutom arbeta brett och varierat med att stötta chefer i olika HR-processer och dessutom i en spännande verksamhet, då kan det vara dig vi söker.  

Om enheten 
Marinstaben finns på flera order, Muskö, Karlskrona, Göteborg, Visby och Berga. HR sektionen består idag av 4 medarbetare, HR chef, HR Specialist, HR Generalist och Administratör och är lokaliserade på Muskö. Då Marinstaben växer behöver vi utöka HR-sektion med ytterligare en HR generalist. Tillsammans skapar vi ett bra stöd till våra chefer och anpassar vårt arbetssätt då Marinstaben är under tillväxt.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter  
Som HR-generalist arbetar du brett över hela HR-området och ger stöd i samtliga HR-frågor till våra chefer. Du kommer även att ha egna ansvarsområdet. Du arbetar självständigt och teambaserat tillsammans med dina HR-kollegor och får möjlighet att driva och delta vid utvecklingsarbeten. Rollen kan komma att förändras över tid då Marinstaben är under uppbyggnad och tillväxt. Vi ser att du är en flexibel och strukturerad person som trivs i en föränderlig miljö. Du ser helheten och förstår vad som behöver göras och tar egna initiativ. 

Du är prestigelös och uppskattar variation i arbete genom att blanda administration med utvecklingsarbete och allt däremellan.  

I dina arbetsuppgifter ingår även tre timmars fysisk träning varje vecka. 

KRAV 

Kvalifikationer 

 • Examen från högskola/universitet inom personal/HR eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig. 
 • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete i en konsultativ HR-roll 
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift. 

Meriterande 

 • Erfarenhet av HR arbete i statlig myndighet 
 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmaktens stödsystem VIDAR/PRIO 
 • Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift. 
 • B Körkort 

Personliga egenskaper 

Som person är du flexibel, initiativtagande och lösningsorienterad och trivs med att arbeta i en organisation under förändring. Du trivs med att arbeta självständigt men även i grupp samtidigt som du har god samarbetsförmåga. 

Då Marinstaben finns på flera orter kan resor förekomma. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

 
Övrigt 
Anställningsform: Tillsvidare 
Sysselsättningsgrad: Heltid 
Arbetsort: Karlskrona 
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse. Anställningen inleds med en provanställning. 
 
För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta: HR Specialist Mari Nyberg Nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00 

Fackliga företrädare: Når du via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00 
Saco-S FM Maria Blasek 
OFR/S Björn Engren 
SEKO Lise-Lotte Larsson 

 
Sista ansökningsdag 

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-08. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 december 2023
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Marinstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-01-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan