Strategisk handläggare inom cyberförsvaret

Om tjänsten

Försvarsmakten har en central roll i utvecklingen och förstärkningen av Sveriges cyberförsvar. Utvecklingen är en del av det övergripande arbetet med att stärka totalförsvaret och Försvarsmaktens operativa förmåga. Försvarsmaktens system utsätts dagligen för påfrestningar av främmande aktörer.

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?Försvarsmaktens cyberförsvar fortsätter växa och nu söker vi dig med teknisk eller statsvetenskapligt inriktning som vill arbeta med strategisk planering och inriktning av cyberförsvaret i både en nationell och internationell kontext.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär beredning av en variation av frågor på militärstrategisk nivå inom cyberförsvarsområdet. I arbetet ingår att självständigt driva tilldelade uppgifter enskilt samt tillsammans med andra. Bland arbetsuppgifterna ingår hantering av både myndighetsinterna och externa remisser, samt planering och inriktning av cyberförsvarets verksamhet. I arbetet ingår även nationell och internationell samverkan, med enskilda myndigheter och nationer såväl som med mellanstatliga organisationer som Nato och EU.

Kvalifikationer
Vi ser att du antingen

· har en akademisk examen med statsvetenskaplig profil samt minst tre års arbetslivserfarenhet inom offentlig förvaltning eller motsvarande kompetens inom näringslivet,

· eller har en akademisk examen inom datateknik eller annan inriktning inom det datortekniska eller datavetenskapliga området samt minst tre års arbetslivserfarenhet inom it-området.

Du har förmåga att kunna analysera, sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Du har hög inlärningskapacitet och kan leverera underlag med god kvalitet inom angivna tidsförhållanden.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsförvaltning på nationell nivå, liksom erfarenhet av att bereda remisser och remissvar. Vi värdesätter också utbildning och erfarenhet som projektledare samt erfarenhet av att leda eller inrikta informations- och cybersäkerhetsrelaterad verksamhet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med intresse av att på samma gång utvecklas inom central myndighetsförvaltning och cyberförsvar. Du trivs med ett högt tempo, är prestigelös, trivs med att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du kan självständigt driva ärenden och arbetsuppgifter. Vi ser att du är en trygg och stabil person med hög integritet och förmåga att ta initiativ och hitta lösningar. Du är analytisk och har en god förmåga att se samband mellan detaljer i en större kontext. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV SEKO HKV Lise-Lotte (Lotta) Larsson
OFR/S Kjell Tezlass
Ovanstående kontaktpersoner nås på telefon 08-788 75 00

Övrigt
Tjänsten är heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillträde efter överenskommelse. Arbetsort är Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.Frågor om befattningen mejlas till cyberintresse@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-07. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Mejla ansökan till cyberintresse@mil.se, ange referens 731201.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 november 2023
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-01-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan