flygnavigatör/TSO

Om tjänsten

Flygnavigatör/ TSO

Transportflygskvadronen erbjuder en omväxlande och stimulerande arbetsplats där alla medarbetare är lika viktiga. Transportflygskvadronen bedriver unik verksamhet som bidrar till en viktig del avSveriges försvar.

Transportflygskvadronen
Vi tillhandahåller taktiskt transportflyg med Tp84 både nationellt och internationellt. Vi är hela Försvarsmaktens resurs och höga krav ställs på vår säkerhet och tillgänglighet. Skvadronen är baserad på F7 Såtenäs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Navigatören ingår i en besättning tillsammans med piloter, flygmaskinist och lastmästare. Planering och genomförande av flyguppdrag är den huvudsakliga arbetsuppgiften och navigatörens ansvarsområden inbegriper färdplanering, taktisk kartpreparering vid fallskärmsfällning samt handhavande av motmedelsutrustning i hotmiljöer. Övriga arbetsuppgifter är att verka som besättningens kvartermästare och ansvara för hotellbokningar, matbeställningar, betalningar mm.Tjänsten innebär frekvent genomförande av tjänsteresor, både nationellt och internationellt.

Framtid

Nuvarande Tp84 är på väg att bytas ut och beroende på val av ny flygmaskin så försvinner eventuellt Flygnavigatörens roll ombord. När detta inträffar är ej fastställt men bedömningen är att nuvarande Tp84 kommer vara operativ till minst 2030. Flygnavigatörer kommer då erbjudas andra tjänster på skvadronen som exempelvis lastmästare eller MSO(mission support officer).

 

 

Kvalifikationer

Godkänd specialistofficer-/taktisk officersutbildning
Pågående anställning inom Försvarsmakten
Godkänd vid särskild prövning på HRC specialurval samt medicinska tester på FMC
Krav på fysisk förmåga (fysiska baskrav tabell B)
Genomfört MHS prov med lägsta resultat 5 (kan genomföras efter ansökan)
Mycket goda språkkunskaper i engelska
Körkort minst B-behörighet

Personliga egenskaper
En navigatör är en lagspelare. Du bör vara stresstålig, snabbtänkt, inkännande och ha en god förmåga att kommunicera. Inre stabilitet behövs för att kunna hantera extrema situationer av olika slag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Erfarenhet av utlandsmission

Övrigt
Tillsvidareanställning
Heltid
Såtenäs
Militär befattning (OR7). Vi välkomnar även ansökningar från OF som är kvalificerade och öppna för att byta befälssystem.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Magnus Bjelk, tfn 0510- 47 70 00 (Växel)

magnus.bjelk@mil.seFackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson

SACO, Ulf Svensson

SEKO, Erling Svensson

Nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 januari 2024
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-03-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan