UtbE Huvudlärare Krigsvetenskap OF 3

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, ligger i Halmstad och är Försvarsmaktens skola för teknisk utbildning och utveckling. Skolan utbildar gruppbefäl soldater, sjömän, blivande officerare, officerare och civila för teknisk tjänst i hela Försvarsmakten. Alla försvarsgrenar – armén, marinen och flygvapnet – finns representerade vid skolan. 

Utbildningsenheten (UtbE) har kursansvar för utbildning samt för internationell kursverksamhet. På utbildningsenheten arbetar ca 200 personer och söker nu en huvudlärare i krigsvetenskap. Tjänsten är placerad på UtbE/LinjeAvd/Ämnessektionen som även utbildar i Militärteknik, Fysiskt Stridsvärde, Pedagogik och Ledarskap samt Human Factors. På LinjeAvd utbildas kadetter från OP och SOU med teknisk inriktning. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Genomföra utbildning inom Krigsvetenskapen som huvudsakligen består av: 

 • Ledning av Teknisk tjänst 
 • Funktionstaktik för Teknisk tjänst 

Ansvarar för:

 • omvärldsbevakning inom eget kompetensområde 
 • att kvalitetssäkra kursplaner och kursbeskrivningar inom eget kompetensområde 
 • att genomföra kvalitetskontroller och kvalitetsutveckling av utbildningen 
 • för interna och externa kontakter inom eget kompetensområde 
 • att stödja övriga lärare vid behov inom eget kompetensområde 

I övrigt utföra arbetsuppgifter enligt arbetsledningens beslut. 

Kvalifikationer:  

 • OF 3 
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift 
 • Goda kunskaper i engelska  

Meriterande kvalifikationer:
Goda kunskaper om ledning av Teknisk tjänst och funktionstaktik.
B-körkort 

Personliga egenskaper:
Du är en person som tar egna initiativ och är van att arbeta självständigt och under eget ansvar.  Du är utåtriktad och lätt att samarbeta med. Du är en föregångsman inom ditt kompetensområde. Du är tålmodig och har förmågan att tänka långsiktigt. 

I urvalet kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.  

Upplysningar om tjänsten - nås via växel 08-7887500
Major Bob Rosell, Sektionschef Ämnessektionen 
Major David Bengtsson, Avdelningschef Linj-eAvdelningen UtbE

Fackliga representanter - nås via växel 
SACO:  Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer  
SEKO:  Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén
 
Övrigt:
Anställningsform: Officer (OF 3) tillsvidare heltid. 
Arbetsort: Halmstad. Arbetstid: Dagtid, kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.  
I tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor. 
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse. 

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2024-01-15. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 januari 2024
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan