Logistikofficer MR N Stab

Om tjänsten

Befattningen erbjuder

Vid Norra militärregionen(MR N) kommer du ha ett brett arbetsfält med stor variation i uppgifter inom logistiken. Arbetet kommer innefatta samarbete både internt inom staben men även utåt mot andra enheter i FM och till del civila aktörer. Du kommer behöva jobba självständigt och i samarbete med kollegorna vid logistikavdelningen där du har en stor del i förnödenhetsförsörjningen.

Om enheten


Du tillhör MR N stab som är placerad i Boden. MR N stab hanterar verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr, med huvudsakligt territoriellt ansvar. I ansvaret finns 5 utbildningsgrupper som hanterar 7 Hemvärnsbataljoner, vilka är direkt underställda chefer till C MR N.

Som logitiskofficer kommer du tillhöra avdelningen J4 Logistikavdelning. Utöver förnödenhetsförsörjning hanteras försvarsmedicin, teknisk tjänst och transporttjänst vid avdelningen. Avdelningen består av både civil och militär personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


Logistikofficer vid MR N stab arbetar främst inom ansvarsområdena, materiel och förnödenhetsförsörjning där du bereder olika typer av logistik- och materielfrågor inom avdelningen, främst tillsammans med handläggare Logistik. Arbetet är mycket produktionsinriktat ”här och nu”.
Exempel på förekommande arbetsuppgifter är att leda/delta i LUKO-processen,
inventeringsprocessen samt delta i framtagning av krigsproduktionsunderlag och delta vid krigsförbandsvärderingar. Vara delaktig i insats- och övningsplanering avseende logistik. Andra arbetsuppgifter är att delta vid garnisonens Logistikberedningar, upprätthålla hänvisningsdokument, handlägga och bereda inkomna ärenden inom logistik.

I tjänsten ingår även att vara stöd till förbandets chefer, högre som lägre, i logistikrelaterade frågor.
Då logistik berör många skeden och funktioner innebär det att du kommer få ett
brett arbetsspektra vilket ställer krav på att du på egen hand kan handlägga och bereda olika ärenden i olika tidstempon


-Svara för kontakter, beställning och uppföljning mot interna/externa leverantörer
-Ammunitionsplanering
-Stödja inventering
-Fakturahantering inom ramen för avdelningens uppgifter.
-Hantera skrivelser med t.ex. arkivtjänst och stödsystem VIDAR

KRAV

Kvalifikationer

 • Officersexamen OR 6/7 alternativt OF 1/2
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Aktuell och relevant erfarenhet av logistik/teknisk tjänst inom Försvarsmakten
 • Aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med SAP (PRIO)
 •  

Personliga egenskaper

Du är en god representant för Försvarsmakten och ett föredöme både som person och ledare. Du bygger ditt ledarskap på Försvarsmaktens värdegrund. Du har god social förmåga, god situationsanpassningsförmåga både vad avser eget ledarskap och medarbetarskap, god stresstålighet och uthållighet samt god förmåga till improvisation.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • God analytisk förmåga
 • Erfarenhet i pedagogik
 • Goda kunskaper inom MS-Office
 • C-körkort/förarbevis Lb
 • Tidigare erfarenhet inom logistik vid försvarsmakten
 • Lift L och/eller C
 • VIDAR

Övrigt


Anställningsform: Officer, tillsvidareanställning med placering i säkerhetsklass och krigsplacering. Anställningen inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid (100%)
Arbetsort: Boden
Lön: Individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Tillträde enligt överenskommelse

Militärregionen värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids- och semesteravtal följer med anställningen.  Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Beroende på tidigare kompetenser så kan utbildning internt inom Försvarsmakten bli aktuell.

 

För upplysningar om befattningen kontakta:

Kontakt sker via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00
Lars Rova eller Maria Einarsson

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Kontakt sker via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00
Anna-Karin Posse

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 0921-34 80 00:
SEKO F Susanne Thunberg
OFR/S Annelie Forshage
OFR/O Malin Scharffenberg Kahlke
SACO Carina Gabrielsson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 december 2023
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norra Militärregionen - MR N
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-04-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan