Teknisk chef kompani till Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

14.flygbaskompaniet och Åse grundutbildningskompani vid Skaraborgs flygflottilj söker Tekniska chefer.

Vi söker dig som vill tjänstgöra kontinuerligt som teknisk chef på något av våra kompanier. Annonsen riktar sig mot dig som genomfört godkänd officersutbildning och har kompetens inom teknisk tjänst.

Om enheten
Basenheten är en del i Skaraborgs flygflottilj och ansvarar för flygplatsdrift, skydd, bevakning och utbildning av värnpliktiga och frivilliga. I Basenheten ingår två kompanier, 14.flygbas-kompaniet och Åse grundutbildningskompani. 14. Flygbaskompaniets uppgifter är att upprätta, drifthålla samt skydda flygbasen och dess område. För att lösa huvuduppgift består kompaniet av fälthållningspluton, räddningspluton, sambandstropp, flygbassäkerhetspluton samt hundavdelning. Åse kompani utbildar värnpliktiga som förser krigsförbanden med personal, inom ovan angivna kompetenser samt även flygmekaniker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Teknisk chef(TC) funktionsleder teknisktjänst inom kompaniet och ansvarar för att kompaniets materiel har rätt teknisk status samt även till viss del stödja inom materielprocessen.

Vidare stödjer TC kompanichefen med att upprätthålla rätt kompetenser på personalen avseende materiel och vård och stödjer kompaniet med utbildning inom materieltjänst

TC säkerställer att kompaniets materiel används med godkända data samt ger stöd åt och följer upp kompaniets underenheter avseende teknisktjänst.

Teknisk chef kompani ska handlägga ärenden som rör teknisk tjänst, vilket innebär att:

 • Ge order och förslag till åtgärder avseende teknisk tjänst.
 • Känna till vilka kompetenser den tekniska personalen vid kompaniet har.
 • Veta vilken teknisk underhållsutrustning som finns vid kompaniet.
 • Kontrollera att viktigare reparationer och åtgärder på materielen förs in i kontrollboken och även i statusuppföljningssystem.
 • Kontrollera att åtgärder på delsystem som påverkar säkerheten inte påverkar eller bryter mot gällande bestämmelser.
 • Vara insatt i övrig logistik inom förbandet och kunna tillämpa rutiner och specifikt uppgiftsknutna hänvisningar inom logistikområdet.
 • Stödja kompanichef med ledning och uppföljning av kompaniets verksamhet inom teknisk tjänst och administration.
 • Föreslå åtgärder för att bevara stridsvärdet.
 • Genomföra rapportering och orientering inom kompaniet samt till och från över och sidoordnade förband inom ramen för teknisk tjänst.
 • Överta kvartermästarens uppgifter i dennes frånvaro.

Kvalifikationer

 • Genomförd officersutbildning till specialistofficer.
 • Körkort B manuell växellåda.

Meriterande

 • Utbildning eller erfarenhet relevant för tjänsten
 • Kunskap om flygbasförbands uppgifter
 • Militära förarbevis på lätt personterrängbil, lastbil, terränghjuling och hjullastare/truck
 • Körkort klass C/CE med militärt förarbevis. Truckförarbevis
 • Erfarenhet av arbete i FM datasystem såsom LIFT, PRIO och VIDAR

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du har lätt för att samarbeta, är ansvarstagande, kreativ, säkerhetsmedveten och kan ta egna initiativ då kompaniet har stor bredd på verksamheten. Du är självständig och har ett bra ordningssinne. Resultatinriktad, ödmjuk, samt en lagspelare som kan agera självständigt. Fysisk träning skall vara en naturlig del i din vardag.

Du måste kunna arbeta strukturerat, självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden med tidspress då förutsättningarna ändras. Du är en problemlösare med god analytisk förmåga. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Tjänsten som kvartermästare är av vikt att du är lyhörd, prestigelös och att du är en god lagspelare.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som kontinuerligt tjänstgörande militär nivå OR 6/7.
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Olof Milde, olof.milde@mil.se eller Johan Ligardh, johan.ligardh@mil.seTfn 0510-47 70 00 (växel).

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson
Samtliga söks via växeln tfn 0510-47 70 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-28. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 december 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan