1.amröjkomp söker soldater och hundförare (GSS/K)

Om tjänsten

1. ammunitionsröjningskompaniet (1.amröjkomp) organiserar Arméns ammunitionsröjningsplutoner (EOD) samt avancerad sökpluton (Asök) och är en del av Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, Swedec. Kompaniet genomför regelbundet insatser i tillfälligt sammansatta enheter, ofta i samverkan med andra förband. Som kontinuerligt tjänstgörande soldat hos oss arbetar du inom ammunitionsröjning, avancerad söktjänst eller hundtjänst.

Beroende på inriktning innebär jobbet antingen att man verkar som ammunitionsröjningssoldat på en ammunitionsröjningsgrupp, söksoldat vid avancerad sökpluton eller hundförare vid någon av våra hundgrupper. Beroende på typ av insats kan andra arbetsuppgifter förekomma. I befattningarna ingår naturligt att man regelbundet verkar som instruktör inom sitt specialistområde men även inom allmänmilitära sakområden.

Under ditt första år hos oss kommer du att utbildas både i avancerad söktjänst och i ammunitionsröjning, inom ramen för en utbildningspluton. Året därefter placeras du, utifrån förmåga och intresse, på en ordinarie pluton som avancerad söksoldat, ammunitionsröjningssoldat eller hundförare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som ammunitionsröjningssoldat understödjer du chefen med robotkörning, är förare på gruppens fordon samt förbereder materiel t ex spräng- och tändmedel. Du kan också verka som stridssjukvårdare på gruppen.

Som avancerad söksoldat genomför du offensiva och defensiva sök i högriskmiljöer. Du tränas för att kunna arbeta i hälsofarlig miljö och där komplexiteten anses vara hög. Du handhar allt från enkla, till avancerade verktyg och instrument. Du kan också verka som stridssjukvårdare på gruppen.

Som hundförare tränas du och hunden för att hitta explosivämnen som stöd åt Avancerad sökpluton vid deras sökoperationer. En stor del av det dagliga arbetet består av hundträning. Regelbundet genomförs funktionskontroller för att säkerställa en hög nivå av tillförlitlighet på er som hundekipage.


KRAV
Kvalifikationer

 • Genomförd militär grundutbildning/värnplikt med godkända vitsord. (Även rekryter som är under genomförande av militär grundutbildning är behöriga att söka)
 • Körkort B, manuell växellåda (även du som håller på att ta körkort kan söka)

Personliga egenskaper

Som anställd vid 1.amröjkomp ställs höga krav på flexibilitet, samarbetsförmåga, personlig mognad och integritet.

MERITERANDE

 • Nuvarande eller tidigare GSS/K-anställning
 • Militärt förarbevis, lätt och tung personterrängbil
 • Utbildad stridssjukvårdare
 • Genomförd internationell insats
 • Genomförd Gruppbefälsutbildning

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Eksjö
Tillträdesdatum: 2024-06-10

För upplysningar om befattningen kontakta: Caroline Tillström, ställföreträdande kompanichef 1.amröjkomp. caroline.tillstrom@mil.se.

För information om rekryteringsprocessen kontakta: Maria Bydén, HR-generalist. maria.byden@mil.se.

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00

Johan Lönnefelt, OF Eksjö
Edvin Lovén, Försvarsförbundet
Matz Felix, SEKO
Annelie Sjöberg, SACO

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, gymnasiebetyg, militära betyg och vitsord samt kopia på körkort och eventuellt militärt förarbevis.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 januari 2024
 • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum – Swedec
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan