Chef flygmaterielpluton till Specialflygkompaniet, Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Specialflygkompaniet är organiserat inom Specialflygskvadronen vid F 7 men baserat i LINKÖPING.

Huvuduppgiften för kompaniet är att över tiden tillgodose Specialflygskvadronens behov av luftvärdiga flygplan 102 (Gulfstream GIV) och flygplan 100 (Saab 340) enligt planerat flygtidsuttag.

Verksamheten innebär en delaktighet i ansvaret för att tilldelad flygtidsproduktion och flygunderhåll genomförs på ett kostnadseffektivt och luftvärdigt sätt.

Arbetet inom kompaniet är komplext. Det innefattar en stor variation av arbetsuppgifter och uppdrag som löper dels över tiden, dels på kort sikt. Verksamheten bedrivs i huvudsak vid Malmen men även på annan ort, såväl nationellt som internationellt.

Vi är en aktiv del av det svenska insatsförsvaret.

Specialflygkompaniet har dryga 40 befattningar och är uppdelat på tre plutoner. Två flygunderhållsplutoner som bedriver flygunderhåll och flygtjänst på våra flygsystem, samt flygmaterielpluton som gör underhåll på våra fordon och aggregat samt ansvarar för och driver vårt förråd med reserv och utbytesdelar. Materielpluton utför även visst förråds-underhåll.

Vi söker dig som vill leda, utveckla och förvalta Materielplutonen.

Söker du ett omväxlande arbete i en skarp verksamhet? En av grundpelarna i flygunderhåll är materieltjänsten, utan markutrustning, verktyg, reserv- och utbytesdelar är det svårt att bedriva flygtjänst. Ditt ansvar som plutonchef på Materielpluton är att planera och utbilda personal, planera underhåll samt att vara med och utveckla Specialflygkompaniets del i krigsorganisationen. Som plutonchef har du personalansvaret över din pluton. Vi ser att du är flexibel, stresstålig, serviceinriktad, noggrann och organiserad. Vi ställer stora krav på lämplighet och ledarskapsförmåga. Som chef kommer du ha ca 10 befattningar under dig med en sammansättning av yrkesofficerare, civila och soldater (GSS).

Vi arbetar ständigt med effektivisering och utveckling av arbetet inom eget funktionsområde. God samarbetsförmåga, serviceattityd och initiativförmåga är ett måste då arbetet innebär kontakt med många olika aktörer.

Kvalifikationer:

 • Svensk medborgare
 • OF2/SO7
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.
 • FM FysS, tilläggsprov kondition 1 och styrka 2.

Meriterande:

 • Flygtekniker kat B1
 • Erfarenhet av våra datasystem PRIO, Fenix och UEF.
 • Körkort, tyngre behörigheter.
 • Militära förarbevis
 • Erfarenhet av materieltjänst/förrådstjänst
 • Erfarenhet av underhåll av materiel, fordon, aggregat och dylikt
 • Erfarenhet av att arbeta i ledande befattning

Övrigt:

Befattningen ingår i Specialflygskvadronens insatsförband vilket innebär att du kommer krigsplaceras.

Fysisk träning på arbetstid ingår för att säkerställa den fysiska prestationsförmågan och en bättre hälsa. Kompetensutveckling genom utbildningar är något som sker löpande. Arbetet innebär en del resor och deltagande i övningar. Viss beredskapsverksamhet ingår i tjänsten. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Enligt överenskommelse. I urvalsprocessen kommer säkerhetsprövning, hälsoundersökning och fystester enligt FM FysS tilläggsprov kondition 1 och styrka 2 att genomföras. Vid frågor om tjänsten kontakta kompanichefen i första hand.

Kontaktpersoner:

Upplysningar lämnas av Yunus Duman (söks via växeln tfn 013-28 30 00).

Fackliga företrädare: (söks via växeln tfn 0505-45 10 00)
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 maj 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan