Ing 2 söker repetitörer till grundutbildningskompanierna

Om tjänsten

Har du ambitioner att inom något/några år söka något av officersprogrammen? Då finns det möjlighet att söka en befattning som repetitör och utvecklas vid ett av Grundutbildningskompanierna i Eksjö, genom att utbilda värnpliktiga. Tjänsten omfattar grundläggande soldatutbildning, funktionsspecifik befattningsutbildning i grupp och plutonsskede samt förbandsskede i kompani och bataljon.

Om enheten

Grundutbildningskompanierna utbildar och tränar krigsförband till vår organisation genom årlig värnpliktsutbildning samt chefsutveckling och träning av officerare i sin krigsbefattning. Förbanden som utbildas styrs av förbandsomsättningsplan och kan vara olika från år till år, med en stor funktionsbredd inom fältarbetsfunktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär en befattning som instruktör, OR 4, i ett befälslag på ett av grundutbildningskompanierna. Huvuduppgift att stödja befälslaget med utbildningen och träna en pluton mot aktuella målsättningar som en del i kompani och bataljonssystemet under ett grundutbildningsår. Inom ramen för uppgiften sker kontinuerlig kompetensutveckling i både instruktör och truppföringsrollen. Tjänsten erbjuder goda möjligheter att utvecklas i instruktörstrollen inom fältarbetsfunktionen.

Krav

· Genomförd militär grundutbildning med godkänt vitsord (värnpliktiga som genomför militär grundutbildning är behöriga att söka)

· Godkända betyg i Svenska 1, Matematik 1, Engelska 5

· B-körkort

· Bedöms lämplig för att söka något av officersprogrammen

Meriterande

· Militära förarbevis

· C-körkort

· Genomförd grundutbildning vid Ing 2

· Godkänd gruppchefsutbildning

Personliga egenskaper

Du är engagerad och har en hög vilja att prestera resultat i en omväxlande, utmanande och utvecklande miljö. Du är målmedveten, självgående och trivs med att ta ansvar, inom ramen för målstyrning. Du är en initiativrik individ med god organisationsförmåga. Du trivs i en ledande roll i utbildnings och truppföringssituationer, men också i situationer där laget är viktigare än jaget. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du har ambitioner och vilja att söka något av officersprogrammen i närtid.

Övrigt

· Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 12 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt skyldighet att tjänstgöra utomlands.

· Lön: Individuell lönesättning, lägsta ingångslön 26 000 kr

· Tillträde: Enligt överenskommelse

· Placeringsort: Eksjö

Sista ansökningsdag, 2024-03-31

Dokument att bifoga ansökan

· CV och personligt brev

· Gymnasiebetyg

· Körkort och militärt förarbevis

· Militära befattningsutbildningar

Ansökningsprocessen

Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att granska ansökningshandlingarna. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, säkerhetsprövning, fysiska tester och läkarundersökning, beroende på om du nyligen genomfört grundutbildning. Intervjuer, tester och anställning genomförs efter hand.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Öserg Kim Hansen, Personalchef Ingbat

Mobil: 073-350 27 05, e-post: kim.hansen@mil.se

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00

Peter Djerf, OF Eksjö

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet

Mats Felix, SEKO

Sofie Bergkvist, SACO

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 december 2023
  • Plats: Eksjö, Jönköpings län, Sverige
  • Förband: Göta ingenjörregemente – Ing 2
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan