Säkerhetschef OR 8 till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Säkerhetschef OR 8 till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Försvarsmaktens underrättelse och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en säkerhetschef  till Stabsenheten/J2 med placeringsort Uppsala.

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets Tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskola. Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för Chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet.

Sökande enhet
Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Gen-, Log-, Prod- IT-, Övn/Utb-, Ek- och Komm-funktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Befattningsbeskrivning i stort
Din uppgift är att direkt under chefen FMUndSäkC leda säkerhetsskyddstjänsten vid FMUndSäkC.

Vi erbjuder utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter i en kompetensdriven miljö. Säkerhetschefen inriktar och utvecklar förbandets säkerhetsskyddsarbete och har ett nära samarbete med FMUndSäkC:s ledning och enheter, samt med övriga förband inom Uppsala garnison.

FMUndSäkC står inför uppförande av nya lokaler speciellt framtagna för utbildning, träning och utveckling av underrättelse- och säkerhetsfunktionen inom Försvarsmakten, där säkerhetsfunktionen har en aktiv roll före och under byggnationstiden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Vara förbandschefs rådgivare i säkerhetsfrågor
 • Stödja förbandets medarbetare att genomföra verksamheten på ett säkert sätt
 • Leda förbandets säkerhetsprövning av anställda och elever
 • Leda säkerhetsplanering och stödja enheternas framtagning av analyser och planer
 • Utforma fysiskt säkerhetsskydd
 • Utbilda i säkerhetstjänst för förbandets behov
 • Ta fram lokala regler och rutiner
 • Leda och utreda säkerhetsincidenter
 • Medverka i externa kontroller och leda intern kontroller vid förbandet
 • Medverka i övningar

Kvalifikationer

 • Diplomerad säkerhetsofficer vid Försvarsmakten (genomförd SOK)
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana
 • B-körkort (manuell)

Personliga egenskaper
Som säkerhetschef vid FMUndSäkC behöver du vara noggrann, strukturerad och självständig. Du har god förståelse för hur säkerhetsarbetet påverkar förbandets olika verksamheter och medverkar till att hitta lämpliga lösningar. Du känner dig bekväm med att fatta och hålla fast vid välmotiverade beslut inom ditt mandat, och är inte rädd att stå upp för din uppfattning.

Rollen som säkerhetschef kräver att du inger förtroende och har integritet, och är bekväm med att tala inför större grupper. Som del av en stab behöver du vara en bra lagspelare samtidigt som du har funktionsansvaret för säkerhetstjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Meriterande
– Auktoriserad säkerhetsofficer vid Försvarsmakten
– Tjänstgjort i säkerhetsbefattning inom Försvarsmakten

– Erfarenhet av IS UNDSÄK
– Kunskap om militär underrättelsetjänst

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Stabschef övlt Anders Händelsten, 018-19 63 06
HR-chef Hanna Danninge, 018-19 65 65 

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård Gustafson, 018-19 67 81
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter.

Övrigt
Arbetsort: Uppsala
Varaktighet: Tillsvidare
Beräknat startdatum/tillträde: 2024-09-01
Befattningsnivå: OR 8

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 december 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan