Stf Kompanichef till 4. Basenheten på Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid? Vi växer och söker nu en för att stärka upp vårt team!

4. Basenheten
4.Basenheten är organiserad i tre kompanier och en basenhetsledning/enhetsstab motsvarande en bataljonsstruktur, där basenhetsledningen och staben är ledningsnoden mellan kompanierna och flottiljstaben. Du kommer vara placerad i något av basenhetens tre kompanier.

Basenheten består av tre kompanier där 42. Flygbaskompaniet har huvuduppgiften att driftaflygbas Malmen, 43. Flygbaskompaniet har huvuduppgift att drifta rörlig flygbas samt 44. Grundutbildningskompaniet som har huvuduppgift att grundutbilda värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande kompanichef ingår du tillsammans med kompanichef, teknisk chef, kvartermästare och kompanifanjunkare i kompaniledningen. Tillsammans ansvarar ni för att leda, planera, genomföra och följa upp verksamheten vid kompaniet. I din roll som ställföreträdande kompanichef biträder du kompanichefen i ledning och planering av verksamhetens huvuduppgift. Du har personal- och materielansvar samt planerar och budgeterar kompaniets verksamhet. Dessutom leder du kompaniet vid övningar och insatser.Vidare planeras du mot att i framtiden tjänstgöra som kompanichef inom 4. Basenheten.

I krigsorganisationen tjänstgör du i en befattning som fastställs i samråd med chef beroende på egen erfarenhet och intresse.  

KRAV
Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • B-körkort och militärt förarbevis
 • Godkänd officersutbildning (OF)
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav (FM FysS)

Personliga egenskaper

 • Hög administrativ förmåga och god förmåga att parallellt arbeta med flera olika arbetsuppgifter
 • Ansvarstagande och initiativrik
 • Driven och vill utvecklas som person
 • Föregångsmannaskap och förebild för kollegor och följer Försvarsmaktens värdegrund
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av arbete i kompani/bataljonsstab eller motsvarande
 • Aktuell och relevant ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av personaltjänst och arbetsmiljöarbete i Försvarsmakten

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Militär befattning (OF1)
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping alternativt Borensberg (Kvarn)

Tillträde: Efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
C 4.Basenheten, Övlt Niclas Kuntze, 013-28 30 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Personalhandläggare, Elin Wrangenby, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga företrädare:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga företrädare nås vi växeln på 013-28 30 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-31.
Intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 december 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan