Stf Plutonchef till 44. Grundutbildningskompaniet på Helikopterflottiljen

Om tjänsten

Försvarsmakten finns för att skydda Sverige. Vårt uppdrag kräver en stor bredd i verksamheten. Som anställd hos oss blir du en viktig del av Sveriges försvar. Tänk om du kunde gå till jobbet och bidra till en säkrare framtid? Vi växer och söker nu en för att stärka upp vårt team!

44. Grundutbildningskompaniet
44. Grundutbildningskompaniets huvuduppgifter är att utbilda flottiljens värnpliktiga. Under hösten grundutbildar kompaniet de värnpliktiga för att under våren utbilda på de olika befattningar som finns inom flottiljen. Kompaniet deltar i viss omfattning på Försvarsmaktens gemensamma övningar samt Flygvapnets slutövningar för värnpliktiga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdande plutonchef är din uppgift att stödja plutonchefen med det dagliga arbetet och du är beredd att överta ledningen av plutonen, därmed är du insatt i pågående processer. Du planerar verksamhet samt utbildar i linje med verksamhetsplanen och plutonens målsättningar. Verksamhetsuppföljning är en av huvuduppgifterna för ställföreträdaren som ofta deltar och följer verksamhet så att den strävar mot enhetens uppsatta mål. Dom chef är du ett föredöme och agerar rätt och riktigt både i administrativa sysslor och i fältmiljö.

KRAV
Kvalifikationer

 • Svensk medborgare
 • B-körkort och militärt förarbevis
 • Godkänd officersutbildning
 • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav (FM FysS)

Personliga egenskaper
Du har en förmåga att organisera och strukturera uppgifter, även då förutsättningar ändras. Dina uppgifter löser du noggrant och ansvarsfullt, samtidigt som du har förmåga att lösa dem under tidspress. Som person är du prestigelös och social samt tycker om att skapa förutsättningar för andra att utvecklas. Du skall tycka om att arbeta i grupp och ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

MERITERANDE

 • Tidigare erfarenhet av chefsbefattningar i FM
 • Tidigare erfarenhet i rollen som instruktör vid grundutbildning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Militär befattning (OR6)
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Linköping med placering i Borensberg (Kvarn)

Tillträde: Efter överenskommelse

Upplysningar om befattningen
C 4.Basenheten, Övlt Niclas Kuntze, 013-28 30 00 (vxl)

Information om rekryteringsprocessen
Personalhandläggare, Elin Wrangenby, 013-28 30 00 (vxl)

Fackliga företrädare:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SEKO Hkpflj, Urban Hellqvist

Samtliga företrädare nås vi växeln på 013-28 30 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-31.
Intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 december 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan