Planeringsofficer

Om tjänsten

 

Skaraborgs Flygflottilj söker planeringsofficer för övnings och träningsverksamhet med placering vid Flottiljstabens A7 sektion Såtenäs.

Som planeringsofficer ingår du i en arbetsgrupp som planerar såväl nationella som internationella övningar i syfte att utveckla våra krigsförband. Arbetet innebär även projekt där du som individ blir ansvarig och får samordna och leda verksamheten för F 7 enligt försvarsmaktens UTÖVA-koncept.

F 7 :s ingående krigsförband innehåller stridsflyg, transportflyg, specialflyg samt delar ingående i basbataljon och flottiljledning, vilket innebär en bred arena att jobba med och  utrymme för personlig utveckling då man arbetar med flygvapnets alla ingående delar.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den huvudsakliga uppgiften innebär planera på lång och kort sikt avseende utbildning, träning, övning och evaluering/erfarenhetshantering i syfte att samordna F 7 deltagande i olika övningsverksamheter.

Du kommer att leda och samordna övningsplanering på taktisk nivå och vara en representant för F 7 i dessa sammanhang.

Arbetet innefattar även att ingå i ledande befattningar i övningsledning vid genomförande.

 

KRAV
Kvalifikationer

 • Du ska vara anställd med kontinuerlig tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Godkänd yrkesofficersutbildning
 • Goda kunskaper i flygvapnets verksamhet
 • Dokumenterat god förmåga att planera och leda verksamhet
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och text på svenska och engelska
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort manuell växellåda

 

Personliga egenskaper 
Du är engagerad, noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt, har förmåga att planera, genomföra och följa upp sektionens uppdrag. Du är utåtriktad och informativ i ditt sätt att kommunicera och bidrar till att skapa god anda i och utanför arbetslaget.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid bedömd personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Verkat på bataljon/flottiljnivå inom ramen för utbildnings-, övnings- eller insatsverksamhet
 • Militärt förarbevis


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.


Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta fj Jan-Erik Vallin via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

 

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 januari 2024
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan