Logistikintresserad SO till bevakningskompaniets kompaniledning

Om tjänsten


Försvarsmakten växer och så gör även Stockholms amfibieregemente. I och med detta utökas också bevakningskompaniets uppgifter och verksamhetsområden. Därför behöver vi dig som vill vara med på resan där vi utökar bevakningskompaniets organisation. Här möts du av en utvecklande tjänst i skärgårdsmiljö. Som specialistofficer med logistikansvar i kompaniledningen skapar du förutsättningar för att den skarpa bevakningen av Haninge garnison kan fortgå friktionsfritt. 

Om enheten
Bevakningskompaniet är en del av garnisonsenheten på Stockholms amfibieregemente. Bevakningskompaniet bedriver bevaknings- och IBSS-tjänst inom Haninge Garnison samt Stockholms skärgård. Bevakningskompaniet är uppdelat på två plutoner med GSS/K, ena plutonen är baserad på Muskö och den andra plutonen är baserad på Berga. Bevakningskompaniets uppgift är att bemanna förbandets garnisonsvakter, skjutfältsvakter, yttre tjänst som insatsberedd skyddsstyrka, C transportskydd samt patrullering till land och sjöss. Kompaniets arbete präglas av stor rörlighet och bedrivs i huvudsak som passtjänst med koncentrerad arbetstid och deltjänstgöring med jour på arbetsplatsen. Kompaniledningen arbetar i regel kontorstider och är baserade på Berga.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Logistik ansvarig på kompaniet 
 • Ingå i kompaniledningen
 • Stödjer kompanichefen med underlag och framtagande av processer både kopplat till grundorganisation och krigsorganisation
 • Ansvarar för kompaniets materielplanering/anskaffning på kort och lång sikt
 • Genomföra beställningar i olika portaler och system
 • Dagligt arbete och monitorering i SAP
 • Ansvarar för underhåll och inventering av kompaniets materiel, fordon och båtar
 • Skapande av processer och rutiner kopplat till materiel

KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd specialistofficersutbildning
 • Fysiska grundkrav motsvarande soldat i markstridstjänst (kommer att testas i samband med urvalsprocessen)
 • Körkort klass B (manuel)

Personliga egenskaper

En framgångsfaktor till denna tjänst är god social förmåga då arbetet underlättas av ett brett kontaktnät med goda relationer till de olika stödfunktionerna på garnisonen. Du ska vara ett gott föredöme och en aktiv företrädare av FM värdegrund och kunna företräda Marinen och Försvarsmakten på ett förtroendegivande sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 

 • Tidigare tjänstgöring som KVM/TC
 • Logistikutbildning
 • Förarbevis truck/hjullastare
 • Ordningssinne
 • Erfarenhet av SAP
 • Militära förarbevis fordon LPtgb och båtar N8/9

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholms amfibieregemente, Berga
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Kandidaturval sker med start från vecka 10.

För upplysningar om befattningen samt för information om rekryteringsprocessen kontakta:
Kn Sonya Fagerlund, chef bevakningskompaniet.

Kontakt sker via mejl till sonya.fagerlund@mil.se.

Fackliga företrädare:
OFR-O: Michael Jarkö

OFR-S: Björn Engren

SEKO: Anders Rydberg

SAKO-S: Fredrik Wilson

Samtliga fackliga företrädare kan nås visa FM växel: 010-823 30 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-05. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Stockholms Amfibieregemente (Amf 1) verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Amf 1 har produktionsansvar för krigsförbandet 2.Amfibiebataljonen och 2.Marinbasbataljonen. Förbandet är baserat i Haninge (Berga). Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/amfibieregementet

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 januari 2024
 • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Stockholms Amfibieregemente – Amf 1
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan