Ställföreträdande Chef till Försvarets Tolkskola

Om tjänsten

Ställföreträdande Chef Försvarets Tolkskola

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets Tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Försvarets Tolkskola.

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker nu en ställföreträdande chef till Försvarets Tolkskola, OF3, med placeringsort Uppsala för tillsvidare anställning/placering.

Sökande enhet
Försvarets Tolkskola tillgodoser Försvarsmaktens behov av militärtolkar och HUMINT-personal genom utbildningar i språk, HUMINT och kultur i programbunden specialistofficersutbildning samt yrkes- och befattningsutbildningar. Försvarets tolkskola utbildar även årligen värnpliktiga förhörssoldater. Försvarets tolkskola stödjer också FM med personalförsörjning av militärtolkar till operativa uppgifter, krigsförband och internationella insatser. Enheten är organiserad i Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum i Uppsala. Försvarets Tolkskola förvaltar, utvecklar och ansvarar för språkförmågan. 
Den aktuella befattningen innebär att tillsammans med enhetschefen leda Försvarets tolkskola genom ledningsgruppen som består av Chef, stf Chef, Enhetsförvaltare, främste företrädare språk samt fyra avdelningschefer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Att stödja enhetschefen med att
- Planera, leda, utvärdera och utveckla verksamheten vid enheten
- Personalplanera och utvärdera underlydande personal
- Rekrytera personal till enheten
- Utöva ekonomiskt ansvar genom budgetering och uppföljning
- Kvalificerade utredningar
- Internationell samverkan inom ansvarsområdet
- Rapportera enhetens verksamhet till högre chef

Kvalifikationer
Du har genomgått Stabsutbildningen eller HOP1 alternativt reservofficersutbildad lägst Major med genomgången TSK. Du har erfarenhet inom utbildning och har dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt innehar B-körkort (manuell bil).

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Du är driven och har god förmåga att arbeta självständigt och målinriktat, samt har du hög integritet och är
säkerhetsmedveten.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Meriterande
Det är meriterande om du har praktisk och flerårig erfarenhet av chefsbefattning eller motsvarande. Meriterande är också praktisk och flerårig erfarenhet från olika typer av krigsförband inom FM och en god förståelse för bataljon-och brigadstruktur eller motsvarande och kunskap och förståelse om FM centrala ledning. Praktisk erfarenhet av underrättelse- eller säkerhetstjänst vid förband, skola eller centrum samt internationell tjänstgöring är meriterande. Om du har genomfört managementutbildning inom området personal, verksamhetsledning och ekonomi är det också meriterande.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OF3

Upplysningar om befattningen lämnas av
Pontus Kalmevall, Chef Försvarets tolkskola, tel 070-896 73 20
Hanna Danninge, HR-chef, tel 018-19 65 65

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel 018-19 67 84
SACO: Stephen Haughey, tel 018-19 65 52
Samtliga fackliga representanter nås även via telefonnummer: 010-820 00 99.

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 februari 2024
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-03-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan