UtbE Lärare Human Factors

Om tjänsten

Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, ligger i Halmstad och är Försvarsmaktens skola för teknisk utbildning och utveckling. Skolan utbildar gruppbefäl soldater, sjömän, blivande officerare, officerare och civila för teknisk tjänst i hela Försvarsmakten. Alla försvarsgrenar – armén, marinen och flygvapnet – finns representerade vid skolan. 

Utbildningsenheten, UtbE, har kursansvar för utbildning samt för internationell kursverksamhet. Utbildningsenheten söker nu en lärare i Human Factors. Tjänsten är placerad på UtbE/LinjeAvd/Ämnessektionen som även utbildar i Militärteknik, Fysiskt Stridsvärde, Pedagogik, Ledarskap samt Funktionstaktik.

För att öka verksamhetssäkerheten inom teknisk tjänst utbildar vi vår personal i Human Factors genom att medvetandegöra faktorer som påverkar människans förmåga att prestera i den dagliga arbetssituationen samt vid ledning av verksamheten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som lärare i Human Factors kommer du att arbeta tillsammans med nuvarande lärare i ämnet. Ni kommer tillsammans att utbilda elever som genomför certifierande kurs för flygteknisk utbildning. Utöver detta kommer ni även att utbilda elever inom våra officersutbildningar samt yrkes- och befattningskurser för övrig personal inklusive chefer i Försvarsmakten. 

Ansvarar för:

 • att som lärare övergripande kunna planera/genomföra/utverckla utbildning inom Human Factors och MTO (människa, teknik och organisation). 
 • att planera/genomföra/utvärdera kurser och utbildningar.
 • att kontinuerligt utveckla och genomföra kvalitetskontroller och kvalitetsutveckling av utbildningen.
 • uppgifter i övrigt enligt arbetsledningens beslut.

KRAV

Kvalifikationer:  

 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning. 
 • God förmåga att uttrycka dig på svensla och engelska i tal och skrift   

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet som lärare
 • B-körkort, manuell

Personliga egenskaper:
Du är en person som är trygg och tar egna initiativ samt är van att arbeta självständigt och under eget ansvar. Har en god pedagogisk förmåga, är utåtriktad och har lätt för att samarbeta med andra människor är egenskaper som uppskattas. Stabil och bibehåller ett gott humör samt är hänsynstagande och har lätt för att sätta sig in i andras situation (tex möta varierande målgrupper med olika erfarenheter/egenskaper) är egenskaper vi söker hos dig till denna befattning. 

Stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.  

Upplysningar om tjänsten - nås via växel 08-7887500
Major Bob Rosell, Sektionschef Ämnessektionen 
Major David Bengtsson, Chef Linjeavdelningen

Fackliga representanter - nås via växel 08-7887500
SACO:  Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer  
SEKO:  Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén
 
Övrigt:
Anställningsform: CVAT tillsvidare heltid. Provanställning 6 månader tillämpas. 
Arbetsort: Halmstad. Arbetstid: Dagtid, kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.  
I tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor. 
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse. 

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-09. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben – utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2024
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan