Företagssjuksköterska

Om tjänsten

 

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Befattningen erbjuder
NU kan du söka tjänsten som företagssjuksköterska hos oss. Målet för Försvarshälsan är att främja en god utveckling som medför hälsa och säkerhet för den anställde och organisationen. Du blir en del i ett multiprofessionellt team som stödjer en komplex organisation, på individ- grupp- och organisationsnivå. Som företagssköterska fungerar du som en sammanhållande funktion för teamet gentemot de olika militära förbanden, där allt ifrån u-båtar till landbaserade logistikförband kan ingå. Exempel på uppdrag är att vi stödjer förbandeni deras systematiska arbetsmiljöarbete, rehabiliteringsinsatser, bedömningar, utbildningsuppdrag, medicinska kontroller i arbetslivet och sjukvårdsberedskap. Därför söker vi dig som är intresserad av att arbeta i en militär miljö.

Om enheten
Försvarshälsan Karlskrona, lokaliserad på södra delen av Trossö där land möter hav, är en intern företagshälsovård för Karlskrona garnison med ca 2000 anställda plus elever. Vi bedriver företagshälsovård samt hälso-och sjukvård anpassad för Försvarsmaktens samtliga anställda samt rekryter och kadetter. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande såväl före som under och efter insats. Vårt team består av  fysioterapeut/ ergonom, psykolog, företagssjuksköterskor, sjuksköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare. Samverkan är en central del som skapar en intellektuellt stimulerande miljö där de olika professionernas kompetenser bidrar. Då hälsa, välbefinnande och fysisk status prioriteras i Försvarsmakten kommer du ha möjlighet att träna upp till tre timmar per vecka på arbetstid. Detta kan ske på någon av Marinbasens olika anläggningar, enskilt eller i grupp.

KRAV
Kvalifikationer:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Specialistutbildning till företagssjuksköterska
 • Krav på klinisk erfarenhet i minst tre år
 • Körkort B

Personliga egenskaper
Som person förväntas du vara både självständig och en lagspelare samt ha god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på  www.forsvarsmakten.se).

MERITERANDE
Erfarenhet av arbete inom extern eller intern företagshälsovård.

Övrigt
Du kommer att ha din placering på Marinbasen i Karlskrona.
Tillträde sker efter överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning på heltid och vi tillämpar sex månaders provanställning.
Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om befattningen
Marie Jörgensen tel. 0768-988 441
Anders Neilan tel. 0709-419031

Information om rekryteringsprocessen
HR-Gen Magnus Olsson 0455-85 071
Fackliga företrädare:
OFR/O: Johnas Mård
PFR/S: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss

Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000

SECO: Jan-Anders Nilsson, nås via växeln: 0457-471 000

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 22 januari 2024
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan