IT-säkerhetschef till Försvarsmedicincentrum

Om tjänsten

Har du tidigare erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd och IT-säkerhet? Försvarsmakten i Göteborg växer och i samband med det söker vi en IT-säkerhetschef med placering i Göteborg på Försvarsmedicincentrum (FömedC). Du kommer arbeta och stödja säkerhetschefen avseende lokal säkerhetstjänst.

Försvarsmedicincentrum
FömedC är ansvarigt centrum för hela området försvarsmedicin inom Försvarsmakten. Förbandet består av en stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS) som arbetar med kvalificerade sjukvårdsutbildningar, Funktionsenheten (FunkE) som driver forskning, totalförsvarsfrågor och funktionsutveckling och Sjukhusbataljonen (Sjhbat) som utbildar kvalificerade sjukvårdsförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-säkerhetschef kommer du hantera ärenden rörande informationssäkerhet, IT-säkerhet och säkerhetsskydd. Tyngdpunkten kommer att ligga inom informationssäkerhetsområdet.

I arbetet ingår bland annat att utföra säkerhetsskyddsanalyser och -planer samt driva förbandets arbete med IT-säkerhet och stödja i frågor om informationssäkerhet. Du kommer regelbundet samverka med angränsande verksamhet till säkerhetsskyddstjänsten och utbilda personal i säkerhetsskydd och IT-säkerhet. Du kommer även stödja Säkerhetschefen med planering, samordning, utveckling och kontroller av förbandets säkerhetsskydd.

Tjänsten innebär kvalificerad utbildning, regelbunden vidareutbildning och deltagande i övningar.

Som IT-säkerhetschef har du ett nära samarbete med säkerhetschefen och signalskyddschefen. Dina arbetsuppgifter har direkt påverkan att göra Försvarsmaktens verksamhet säkrare, skyddad mot främmande underrättelseinhämtning, kriminalitet, sabotage, subversion och terrorism.

 

Krav
Kvalifikationer

 • Dokumenterad utbildning inom IT- och/eller informationssäkerhetsområdet, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en mycket god pedagogisk och social förmåga och som har lätt för att ta initiativ och arbeta självständigt. Vi ser gärna att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet.

För att trivas som IT-säkerhetschef är du van vid att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt med säkerhet. Du trivs med att växla mellan självständigt arbete och samverkan med andra mot gemensamma mål. Som person är du positiv, har integritet och arbetar lösningsorienterat. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

 

Meriterande

 • Auktoriserad IT-säkerhetschef i Försvarsmakten
 • Dokumenterad utbildning och erfarenhet inom underrättelse- och/eller säkerhetstjänst i Försvarsmakten (GK UND, SOK, KHS)
 • God förmåga att hantera Försvarsmaktens informationssystem avsedda för hantering av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter, tex ISUS och SWECCIS
 • Erfarenhet av ackreditering av IT-system
 • Signalskyddsutbildning i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att genomföra säkerhetsprövning
 • Erfarenhet av att stå i rollen som utbildare och föredragare
 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten inom säkerhetstjänst- och underrättelseområdet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätter vi att alla medarbetare uppträder enligt Försvarsmaktens värdegrund. Den slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet samt främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

ÖVRIGT
Anställningsform
: Tillsvidareanställning i civil befattning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten idag. Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Göteborg. Resor kan förekomma.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

 

Upplysningar om befattningen
Kontakta rekryterande chef Christian Adolfsson för frågor om tjänsten christian.adolfsson@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på FömedC på fomedc-hr@mil.se

 

Fackliga företrädare
SACO: saco-gbg@mil.se
SEKO: seko-forsvar-goteborg@mil.se
Officersförbundet: ofgbg-fomedc@mil.se
Försvarsförbundet: forsvarsforbundet-goteborg@mil.se

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Vi kommer att genomföra intervjuer fortlöpande. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 19 januari 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan