Samverkansofficer till Avdelningen för internationell samverkan

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss fins det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Sökande enhet
Avdelningen för internationell samverkan (INSA) består av civila och militära medarbetare som ansvarar för och leder verksamheten för internationella samarbeten vid Must.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som samverkansofficer ansvar du för och utvecklar Musts internationella samarbeten. Det krävs förmåga att hantera flera och ofta komplexa ärenden strukturerat, självständigt och under tidspress. Tillsammans med dina kollegor leder du beredningen av ärenden med internationellt fokus på Must. Arbetet innebär resor i tjänsten där ett högt säkerhetsmedvetande och självständigt arbete krävs.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom samhällsvetenskapligt ämne eller högre chefsutbildning vid Försvarshögskolan
 • Kunskap om försvarsunderrättelsemyndigheternas arbete
 • Behärska både svenska och engelska på hög nivå, såväl muntligt som skriftligt
 • B-körkort

Meriterande

 • Militär kompetens/erfarenhet av arbete inom militär befattning
 • Flerårigt arbete i underrättelsebefattning, gärna på strategisk nivå
 • Erfarenhet från arbete med internationell karaktär
 • Erfarenhet från att ha arbetet med militärstrategiska frågor på Försvarsmaktens högkvarter
 • Erfarenhet av att ha arbetat som analytiker inom statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete med EU/NATO-frågor
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska, med fördel franska

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en mycket god kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt att skapa goda relationer. Arbetet ställer höga krav på helhetsförståelse för verksamheten och att du har en hög grad av personslig integritet, drivkraft och stresstålighet. Befattningen kräver ett gott omdöme och ett stort säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med en provanställning om sex månader
Befattningsbenämning: Handläggare
Befattningen är öppen att söka för både civila och militärer
Arbetsort: Stockholm
Psykologiska tester kommer att ske som en del av urvalsprocessen

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan skickas till hkv-rekrytering-must@mil.se Skriv "SO INSA" i ämnesraden

Fackliga representanter
Anders Markow för SACO/Försvar, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-23
Urval kan komma att ske löpande. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Du ska kunna styrka meriter med intyg och betyg såväl som med referenser.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 januari 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2024-02-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan