Maskintjänstchef till Ekipagekompaniet

Om tjänsten


Ekipagekompaniet söker dig som är, eller tidigare har varit, anställd som yrkesofficer i Försvarsmakten. Som kollega på Ekipagekompaniet så erbjuds du ett omväxlande arbete i Karlskronas vackra skärgårdsmiljö.

Om enheten
Ekipagekompaniet utgör en del av förbandet Marinbasen och finns utgångsgrupperat i Karlskrona. Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten etc. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar på andra orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Maskintjänstchef är du ansvarig för drift och underhåll på plutonens enheter, exempelvis bogserbåt, trossbåtar, persontransportbåtar m.m. Arbetsuppgifterna är väldigt varierande men består till stor del av transporter, sjöarbeten, bogseringar, förhalningar m.m. och detta ställer stora krav på gott sjömanskap och högt säkerhetstänk. Du förväntas också kunna ta på dig rollen som instruktör eller lärare i det skeppstekniska spåret. Tjänsten medför att du i vissa perioder är borta från hemmet.

KRAV
Kvalifikationer
• Lägst Maskinbefälsexamen klass 7
• Körkort klass B
• Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
• God fysisk förmåga

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna är varierande, med stundtals korta tidsförhållanden vilket ställer krav på
flexibilitet och kreativitet. Du kommer att arbeta i flera olika gruppkonstellationer och du behöver därför vara ödmjuk, hjälpsam och tillmötesgående. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om allas lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

MERITERANDE
• Elbehörighet
• Maskinbefälsexamen klass 5
• Goda språkkunskaper i engelska
• Datorvana
• Skyddstjänstutbildning

Övrigt
Anställningen är tillsvidare, med 6 månaders provanställning vid återanställning.
Tillträde efter överenskommelse.
Arbetsort: Karlskrona.
Sysselsättningsgrad 100%
Tjänsten medför att du i vissa perioder är borta från hemmet.

Upplysningar om befattningen
Pierre Sjöholm
Henrik Persson
Båda nås via FM växel 010-823 30 00

Information om rekryteringsprocessen
Vid allmänna frågor om anställningen kontakta
Ida Bergström via FM växel 010-823 30 00

Fackliga företrädare
OFR/O Officersförbundet: Johnas Mård
Försvarsförbundet: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
Samtliga personer ovan nås via växeln: 0455-85 000

SEKO: Jan Anders Nilsson,
Andreas Emilsson
Ovan personer nås via växeln: 0457-471 000


Välkommen med din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast 2024-04-02

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 19 januari 2024
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Marinbasen – MarinB
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan