Sektionen för operativ teknik (SOT) söker personal till sambandsfunktionen

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet

Försvarsmaktens specialförband (FMSF) är primärt en militärstrategisk resurs som ska öka mängden handlingsalternativ genom att komplettera och tillföra lösningar utanför de reguljära förbandens möjlighet. En insats ska vara ett effektivt medel för att erhålla säkerhetspolitisk och militärstrategisk effekt, i synnerhet vid korta tidsförhållanden och osäkert beslutsunderlag.

Sektionen för operativ teknik (SOT) är en del av Försvarsmaktens specialförband med huvuduppgift att genomföra specialoperationer med kvalificerade tekniska inhämtningsförmågor. Förbandet har bred kunskap inom många teknikområden med fokus mot data- och radioteknik. Förbandet leds av chefen för Specialförbandsledningen (SFL).

SOT söker en person som tar med sig tidigare erfarenheter till stöd för en organisation i tillväxt och ständig utveckling. Att arbeta inom specialförbanden är dynamiskt, flexibelt och erbjuder stora möjligheter och utmaningar. På alla befattningar är individens personliga egenskaper och drivkraft de enskilt viktigaste faktorerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sambandsofficer vid SOT kommer du att ansvara för förbandets sambandsfunktion. Arbetet är omväxlande med allt från sambandsplanering inför insatser och övningar till konfigurering och drift av IT- och sambandssystem. Du kommer att arbeta med både produktions- och insatsverksamhet.

Tjänsten innebär arbete nära våra operatörer, både i daglig tjänst samt under övningar och insatser, vilket ställer krav på att kunna verka i liknande miljöer som operatörer för teknisk inhämtning.

 • Planera uppdateringar och IT-drift av olika system
 • Driva frågor gällande förbandets frekvensplanering och signalskydd
 • Kunna ingå i beredningar och orderarbete i staben
 • Vidareutveckla och implementera nya lösningar inom samband/IT-området
 • Hantera signalskyddsnycklar och kryptosystem
 • Vara en kontaktyta för förbandet mot övriga delar av specialförbandssystemet

Kvalifikationer

 • Officersexamen, tjänsten är sökbar både för OF och SO
 • För oss relevant erfarenhet och utbildning inom arbetsområdet
 • Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska
 • Körkort lägst B-behörighet
 • FM FysS grundkrav och fullt frisk

Meriterande kvalifikationer

 • Kunskap om nätverksteknik och nätverkskommunikation
 • Teknisk utbildning inom telekomområdet
 • Teknisk utbildning på militära sambands- och/eller IT-system
 • Signalskyddsutbildning
 • Arbetat i stab

Personliga egenskaper

För att trivas är det av vikt att du är resultatfokuserad och har en vilja att bidra med din kompetens. Du är serviceinriktad och kan lösa uppgifter på ett flexibelt sätt även utanför ditt direkta huvudområde. Du bör kunna växla mellan komplexa uppgifter som felsökning, installation och driftsättning av flexibla samband och IT-lösningar. En stor del av arbetet ställer krav på kreativitet och självständigt arbete varvid du måste kunna hitta lösningar på uppkomna problem.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning för den kandidat som idag inte är anställd i myndigheten
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Information om tjänsten

Frågor om tjänsten skickas till SOT@mil.se, ange "samband" i ärendemeningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande CV, ett personligt brev och ett välliknande fotografi senast 2024-03-27. Andra intyg/betg eller motsvarande som styrker erfarenheter och kompetenser som sökande vill åberopa kan bifogas.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökningshandlingar återsänds ej.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan