Arbetsmiljöhandläggare till HR-avdelningen på Mellersta Militär Regionen (MR M)

Om tjänsten

Vår fantastiska arbetsmiljöhandläggare har blivit"head-hunted"och har lämnat oss med kort varsel. Nu söker vi vår nästa fantastiska medarbetare. Är du den vi söker? 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare arbetsmiljö kommer du att vara funktionsansvarig gällande arbetsmiljöarbetet och din roll är att samordna och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet vid förbandet. Du har en viktig roll som stöd till chefer i både det systematiska arbetsmiljöarbetet och enskilda arbetsmiljöfrågor. Du kommer även att samverka med skyddsombud och företrädare för både verksamsäkerhetsfrågor och Företagshälsovården. I rollen som handläggare arbetsmiljö följer och deltar du aktivt i utvecklingen av det systematiska arbetsmiljöarbetet och sammanställer statistik samt svarar för utbildning och information. Du har en viktig roll i arbetet med förbandets arbetsmiljökommitté.

Arbetet är utåtriktat med många kontakter mot både chefer, skyddsombud och kollegor inom Försvarsmakten. Du förväntas även kunna arbeta med generella HR-frågor utöver arbetsmiljöområdet.

Du kommer ansvara för att
• Stödja chefer på alla nivåer i det systematiska arbetsmiljöarbetet
• Samordna, utveckla och följa upp förbandets systematiska arbetsmiljöarbete
• Delta i utredningar av arrbetsmiljörisker, tillbud och olyckor, föreslå åtgärder samt följa upp handlingsplaner
• Planera och genomföra arbetsmiljöutbildning för anställd personal.

Kvalifikationer
• Relevant akademisk examen inom företrädesvis arbetsmiljö/juridik/HR.
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av fysiskt och psykosocialt arbetsmiljöarbete.
• God kunskap om aktuell lagstiftning och riktlinjer avseende arbetsmiljö.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• B-körkort.

Meriterande
• Erfarenhet från arbetsmiljöarbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
• Erfarenhet av SAP/PRIO.
• Tidigare arbetslivserfarenhet av HR-arbete.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som handläggare arbetsmiljö är det viktigt att du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten och dess syfte och mål. Du visar god förståelse för verksamhetens behov och kan leverera resultat med hög kvalitet. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter. Du är van vid ett självständigt arbetssätt, men också att leda arbetsgrupper. Du trivs med att vara stöd och bollplank till chefer. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som arbetsmiljöhandläggare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.
MR M är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig).

Övrigt
Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Anställningsform: Tillsvidare anställning 6 månaders provanställning tillämpas.
Arbetsort: Kungsängen
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Upplysning om tjänsten lämnas av HR-chef MR M, Mona Khojasteh Hallén


Fackliga representanter

OFR/O Livgardet Per-Erik Pallin

SEKO Lise-Lott Larsson

SACO Margaretha Hessling

OFR/S Kenneth Hartikainen 

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00


Välkommen med din ansökan senast 2024-02-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Mellersta Militärregionen (MR M) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Kungsängen. Organisationen består av Chef med stab, sex utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Mellersta Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Regionen fungerar också som en länk mellan Försvarsmakten och civilsamhället, har ett aktivt samarbete med länsstyrelse och region. Vid behov leder även MR M insatser, exempelvis vid nationella krissituationer och stöd till samhället. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Mellersta Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands, Dalarnas och Gävleborgs län. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 januari 2024
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Mellersta Militärregionen - MR M
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-02-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan