Must söker Inhämtare till Inhämtningsfunktionen

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?
Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Inhämta, bearbeta och analysera information från internet
 • Utarbeta underlag, både muntligt och skriftligt, till stöd för högre ledning
 • Delta i och i vissa fall leda arbetsgrupper

Krav 

 • Akademisk examen, officersexamen eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Mycket god analytisk förmåga
 • Svensk medborgare

Meriterande

 • Språkkunskaper i ett tredje språk, där arabiska, persiska, ryska och mandarin är särskilt meriterande
 • Arbetslivserfarenhet inom Försvarsmakten eller underrättelsbedrivande myndighet
 • Förståelse för informationsteknologi, datadriven analys och/eller geografiska informationssystem
 • Kunskap inom cyberområdet och programmering
 • Kunskap om rysk civil och militär verksamhet och förmågeutveckling
 • Kunskap inom samhällsanalys
 • Erfarenhet av internationell tjänstgöring
 • Erfarenhet av projektledning

Ovanställda kvalifikationer ska kunna verifieras genom intyg, referenser eller arbetsprov/urvalstester.

Personliga egenskaper
Du som person är allmänbildad, noggrann, nyfiken och kreativ samt uthållig i din problemlösningsförmåga. Du är strukturerad och kan hantera flera uppgifter parallellt och ibland på kort tid. Du är flexibel och kan växla mellan uppgifter när tiden så kräver. Vidare har du god förmåga att initiera och driva egna ärenden. Du har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp och drivs av att tillsammans med gruppen lösa uppgift. Du kan hålla huvudet kallt och tonen god även i pressade situationer. 

Du har en mycket god kommunikationsförmåga och är lyhörd. Du tycker om att ställas inför olika typer av problem i olika sammanhang. Som person är du prestigelös och trivs med att vara en kugge i ett större arbetslag. Du tror på kontinuerlig utveckling och du vill gärna lära dig nya saker.
Tjänsten kräver gott omdöme, hög integritet och starkt säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Arbetsort är Stockholm.
Arbetet utförs huvudsakligen på kontorstid, men beredskap och förändrade arbetstider förekommer.
Tjänsten kan kräva resor under och utanför kontorstider.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Befattningsbenämning: Osint-specialist
Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kontakta:
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”Inhämtare” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-03-03. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval kan komma att ske löpande. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 februari 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2024-03-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan