Systemtekniskofficer till HMS Artemis

Om tjänsten

Specialistofficer inom systemteknik till HMS Artemis

Befattningen erbjuder

Första ubåtsflottiljen är lokaliserad mitt i ett världsarv på Trossö som ligger i Örlogsstaden Karlskrona. Här har du både Blekinge skärgård och Karlskrona city som din granne.
Hos oss får du möjlighet att kompetensutvecklas inom och utanför ditt arbetsområde samt vara med att verka i det dolda.

HMS Artemis

Underrättelseinhämtning till havs är ett viktigt inslag i kontrollen av vad som försiggår längs Sveriges gränser. En av de viktigaste komponenterna i det arbetet är Försvarsmaktens fartyg HMS Artemis.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som specialistofficer inom systemteknik på Första ubåtsflottiljen arbetar du med drift och underhåll av avancerade och komplexa system, exempelvis ledningssystem, navigationssystem, sambandssystem och sensorsystem.

Materielansvaret du har för dina system omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll.

På fartyget är det du som är specialisten inom systemteknik. Du har en bred kunskap inom teknik och kommer att arbeta med allt från elkraft till IT-system. I arbetsuppgifterna ingår också skyddstjänst som kan innebära brandsläckning, tätning, länsning eller att ta hand om skadade.

I din roll som specialistofficer inom systemteknik kommer du även att utbilda andra, sjömän såväl som yrkesofficerare. Som en i besättningen ombord har du även andra sysslor som losskastning, förtöjning och fartygsunderhåll.

Arbetsmiljön till sjöss är speciell. Det kan ibland vara sjögång vilket är både fysiskt och psykiskt krävande. Du har en roll som innebär att du måste agera snabbt i en miljö där saker och ting förändras fort och insatserna är höga. Detta gör att du måste vara stresstålig. Du har en god samarbetsförmåga och är en lagspelare. Du måste vara mycket tekniskt intresserad och kunnig, teoretiskt såväl som praktiskt. Du måste kunna läsa och förstå systembeskrivningar och manualer.

 
Kvalifikationer

 • Specialist- /officersexamen med systemteknisk inriktning.
 • Giltiga och godkända FM FysS baskrav samt tilläggskrav för sjögående personal.*
 • Godkänd hälsoundersökning för sjöplaceradpersonal.*

*Genomförs i rekryteringsprocessen.


Meriterande
 • Tjänstgjort i Marinen inom systemteknik

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Provanställning om 6 månader kan komma att implementeras.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Rekryteringschef, Hampus Ledskog


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringschef, Hampus Ledskog


Fackliga företrädare:
OFR/O: Klas Sandberg.

OFR/S: Jan Wasberg.

SACO-S: Marie Strandberg.

 

Ovanstående personer nås via FM-växel: 08-788 75 00.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29. 

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för sökt befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 januari 2024
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan