Stabschef till 5.amfibiebataljonen

Om tjänsten

Amfibiebataljonen på västkusten tillväxer!

Vill du bli en nyckelspelare i ett förband som växer och utvecklas? Bli en del av framtidens amfibieförband i en befattning där lagarbete och självdisciplin är en förutsättning för framgång, oavsett var vi löser vår uppgift!

På Älvsborgs amfibieregemente i Göteborg verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna.

Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare som fortsätter utveckla förbandet mot vår viktiga uppgift: att försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden och skydda lederna in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

Om enheten

I nuläget organiseras femte amfibiebataljonen i två kompanier: Älvsborgs kompani med skyttestrid understödd av granatkastare samt logistik- och sjukvårdsplutoner, och Bohus kompani som bedriver sjömålsstrid med robot- och minförband, där bataljonens lednings- och sambandsförmåga finns samlad. 

Bataljonsstaben leder och samordnar verksamheten och är organiserad i fem sektioner: personaltjänst, underrättelse- och säkerhetstjänst, genomförande, logistik- samt sambandstjänst. Stridsbåten är bataljonens huvudsakliga transportmedel och används för strid och taktiska förflyttningar av personal i alla siktförhållanden och hotnivåer. Nu rekryterar vi en stabschef för att sammanhålla stabens och bataljonens verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stabschef vid 5.amfibiebataljonen leder du stabens arbete, processer och informationshantering. Du agerar så att verksamheten bedrivs enligt chefens beslut och prioriteringar. 

Stabschefen är väl förtrogen med ledningsmetoder och stabsprocesser, har goda kunskaper om verksamheten hos underställda enheter men också chefens lednings- och informationsbehov. Stabschefens förmåga är avgörande för stabens effektivitet och tjänsten innebär mycket ansvar men även frihet att skapa arbetsformer vid ett förband under utveckling.

Du ansvarar bland annat för:

 • Planering, ledning, samordning och prioritering av verksamheten vid staben,
 • uppföljning och kontroll av stabens arbete,
 • att föredra eller låta föredra ärenden för chefen och omsätta dennes beslut i order och styrningar,
 • samordning gentemot högre stab och sidoförband,
 • personalansvar för stabens sektionschefer.
 • arbetsmiljöansvar för stabens medarbetare,
 • stabens styrdokument.

KRAV

Kvalifikationer

 • Officersexamen (OF2-, OR7-)
 • Erfarenhet av arbete på bataljonsstabsnivå
 • Simkunnig 400 m
 • Livräddning 25 m simning, neddyk 3 m, 25 bogsering av docka
 • Fysisk status motsvarande FM FysS 3

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad, lösningsorienterad och har förmåga att jobba systematiskt med ett högt tempo. För att uppnå framgång i befattningen så krävs ett sinne för ordning och reda kombinerad med kreativitet och initiativtagande. Du behöver vara en sann lagspelare som skapar ett gott samarbetsklimat men samtidigt uppmuntrar till kritiskt tänkande och initiativ. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Meriterande

 • Bakgrund i amfibiekåren

Övrigt

Anställningsform: heltid/kontinuerlig tjänstgöring, sex månaders provanställning vid nyanställning.

Arbetsort: Göteborg, Västra Frölunda

Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

Individuell lönesättning tillämpas.

Efter urvalsarbete kan du komma att kallas till testdag. Denna genomförs på Göteborgs garnison efter överenskommelse. Under testdagen bedöms din lämplighet medan fysiska tester och intervju genomförs.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen?

Kontakta Lt Christoffer Malm C S1

amf4-5.amfbat-s1@mil.se 

072-3967210

Fackliga företrädare:
SEKO   Kurt Ragnarsson, kurt.ragnarsson@mil.se  

OF Amf 4 Johan Dahlgren, of-amf@officersforbundet.se    

Försvarsförbundet Anja Aghester, forsvarsforbundet-goteborg@mil.se 

SACO sacostyr-fomedc@mil.se

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-29. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

På Älvsborgs amfibieregemente, i centrala Göteborg, verkar vi där land möter hav och utgör en viktig länk mellan armé- och sjöstridskrafterna. Som återetablerat regemente med garnisonsansvar växer vi och är behov av fler kompetenta officerare, soldater och civila medarbetare som fortsätter utveckla förbandet till dess viktiga uppgift: Försvara Sveriges många kustnära skärgårdsområden samt skydda våra leder in till Skandinaviens största hamn i syfte att värna Sveriges strategiska import.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 januari 2024
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Älvsborgs Amfibieregemente - Amf4
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan