Lärare

Om tjänsten

Som lärare på Utbildningsenheten på Militärhögskolan Halmstad kommer du utgöra en viktig del i ett framgångsrikt team. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor tar du ansvar för din egen och verksamhetens utveckling. Genom att utbilda våra kadetter och elever medverkar du till att bygga ett starkare försvar.

Om enheten
Utbildningsenheten utbildar blivande specialist- och reservofficerare samt utbildar erfarna specialistofficerare mot högre befattningar. Enheten består av 3 olika avdelningar med totalt 45 medarbetare.

Du kommer att tillhöra Ledarskapsavdelningen på Utbildningsenheten, ett team om 16 personer. Avdelningen utbildar och undervisar inom fyra huvudsakliga ämnesområden; ledarskap, pedagogik, engelska och fysiskt stridsvärde. Vi utbildar elever på SOU, ÖHSOU, HSOU och ROU.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
· Planerar, ämnes utvecklar och genomför utbildning inom eget ämnesområde tillsammans med en mindre arbetsgrupp.

· Deltar i avdelnings-/enhetsgemensamma fältövningar och kurser

· Understödjer övriga ämnen inom UtbE

· Kunna delta i olika övningar, både inom och utom landet såsom fältförlagd utbildning, fältövningar och vinterutbildningar.

· Kunna delta i övningar för eget krigsförband.

· Inom eget ämnesområde kunna utbilda mot både SOU, ROU och HSOU.

Kvalifikationer
· Grundläggande yrkesofficersutbildning inom FM

· Erfarenhet av verksamhet eller utbildning vid krigsförband

· Erfarenhet av att handleda yngre kollegor.

Personliga egenskaper
Du ska ha en god social förmåga och ha lätt för att samarbeta med andra människor. Du har en god förmåga att organisera och planera ditt eget arbete i olika tidsperspektiv och tempon. Du bör vara strukturerad, noggrann samt ansvarsfull. Vi värdesätter att du har en kreativ och god pedagogisk förmåga. Det är viktigt att du har engagemang, framåtanda och visar föregångsmannaskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
· Erfarenhet av att utbilda inom ämnet pedagogik på förband eller skola.

· FM kurs Handledare Utbildningsmetodik.

· Handledare i någon av FHS konceptutbildningar inom ledarskap t ex UGL, UL och LoS.

· Skjutledare.

· Vinterinstruktör.

· Erfarenhet av att arbeta med LMS (Learning Management System)

Övrigt
· Anställningsform: Tillsvidare

· Befattningsnivå: SO7

· Omfattning 100 %

· Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

· Arbetsort: Halmstad

Upplysningar om befattningen
Anette Philipson, Tjf. chef Ledarskapsavdelningen 0766-34 65 56.

Fackliga företrädare
HSOF: Mikael Tedenstad Svebring, 0708-31 09 12 OFR/S: Roland Kramer, 0703-74 48 67 SACO: Mattias Johansson, 0708-36 06 07

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 2024-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) utbildar blivande specialist- och reservofficerare för Försvarsmaktens krigsförband. Dessutom utbildas erfarna specialistofficerare mot högre specialistofficersbefattningar. Militärhögskolan Halmstad leder också Försvarsmaktens utveckling av ledarskap och pedagogik och stödjer Försvarsmaktens högkvarter med programledning av utbildningar och ledning av grundutbildning under totalförsvarsplikt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 januari 2024
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan Halmstad – MHS H
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-03-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan