Avdelningschef till Underrättelseavdelningen vid FMUndSäkC

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till att bli FMUndSäkC. Centrumet består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskola.

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker nu en avdelningschef (OF 3) för Utbildningsenhetens Underrättelseavdelning med placeringsort Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef för underrättelseavdelningen ansvarar du för att leda, planera och genomföra programbunden utbildning och kurser i underrättelsetjänst för i första hand personal i Försvarsmakten. Utbildningarna genomförs mot taktisk och operativ nivå men även till del för den militärstrategiska nivån. Du har ansvar för rekrytering, ekonomi, personal och verksamhetsledning. I arbetet ingår att kunna föra en kontinuerlig dialog med olika intressenter inom utbildningsprocessen och underrättelsefunktionen. Du deltar även i arbetsgrupper samt olika typer av utvecklingsprojekt syftandes till att implentera utveckling in i utbildningar.


Kvalifikationer

 • Officersutbildning HOP 1 alt HOP 12
 • Utbildning i underrättelsetjänst eller likvärdig utbildning.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Körkort B

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring i underrättelsebefattning vid taktisk- eller operativ nivå.
 • Internationell erfarenhet i stabsfunktion

 

Efterfrågade personliga egenskaper

Vi söker dig som är van att arbetsleda andra människor och kan arbeta självständigt i parallella projekt och processer. En hög integritet tillsammans med ödmjukhet är något som underlättar i arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Stefan Haarala, C UtbE, vxl. 0505-45 10 00
Hanna Danninge, HR-chef, 018-19 65 65

 

Fackliga representanter

Officersförbundet: Peter Oscarson, tel: 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel: 018-19 67 84
SACO: Stephen Haughey, tel: 018-19 65 52
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Tillträde: Snarast möjligt, enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OF 3Välkommen med din ansökan senast 2024-02-26. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 januari 2024
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan