Inköpare (vikariat)

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation där du bidrar till ett säkrare Sverige? Då kan denna befattning vara nästa spännande utmaning för dig. Avdelningen Externa varor och tjänster söker nu en inköpare för ett vikariat.

Befattningen erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom inköpsområdet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du att få möjlighet att tillhöra en grupp där vi är prestigelösa och hjälpsamma mot varandra. Förutom spännande arbetsuppgifter har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad sådan är exempelvis möjlighet till friskvård på arbetstid tre timmar i veckan. Vi arbetar hårt för att nå våra mål samtidigt som vi värdesätter och arbetar för god och hälsosam balans mellan arbete och fritid.

Kort om enheten och avdelningen
FMLOG stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi sitter centralt på Gärdet i Stockholm och bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster. FMLOG har en bred kompetens inom civil och militär expertis som bidrar till en hög leveranssäkerhet och tillgänglighet. Inköpsenheten ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Avdelningen Externa varor och tjänster (t.ex. konsulter, utbildningar och övriga tjänster ) söker nu en inköpare. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som inköpare kommer du både att genomföra beställningar genom avrop inom ett visst antal tilldelade områden samt upphandlingar för belopp under direktupphandlingsgränsen (direktupphandlingar lågt belopp) enligt gällande lagar, beslut, rutiner och instruktioner. Du kan också komma att utföra förnyade konkurrensutsättningar samt delta i projektarbeten.

I arbetet ingår att utreda inkomna uppdrag (beställningar/behov) avseende status (attest, leverans, kanalval etc.) samt att underlätta fakturahantering genom korrekta inköpsordrar, ordererkännanden, avvikelsehantering m.m. En annan viktig del av jobbet är att informera beställande kund om lagar, beslut, riktlinjer och instruktioner.

Krav

Kvalifikationer
· Du ska ha genomgått en eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom ekonomi, logistik, inköp eller upphandling; alternativt ha motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
· Du ska ha kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS).
· Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word).
· God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Personliga egenskaper
Du är en stabil och positiv person med gott omdöme som både tycker om och har god förmåga att arbeta effektivt med andra i team. Det är särskilt viktigt att ha kundfokus och vara serviceinriktad men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar tillsammans som leder till goda affärer. Du är handlingskraftig, drivs av att uppnå resultat med hög kvalitet och trivs med att stundtals arbeta i ett högt tempo i en varierande miljö där du klarar att göra egna prioriteringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
· Erfarenhet av avrops- eller upphandlingsuppgifter och då specifikt inom tjänstesektorn.

Ansökan instruktion
För att skapa en så rättvis urvalsprocess som möjligt arbetar vi med urvalsfrågor som ersätter det personliga brevet. Vi vill därför att du besvarar urvalsfrågorna där det är blandat mellan Ja/Nej-frågor, graderande frågor samt fritextfrågor. Utöver det bifogar du endast ditt CV.

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-23.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är ett vikariat som sträcker sig till 2025-08-31.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Avdelningschef Externa varor och tjänster, telefon: 070-695 9778.
Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-generalist Johanna Carlsson, telefon: 073 856 89 87.

Fackliga representanter
SACO Magdalena Sewall
OFR/S Håkan Antonsson
SEKO Eva-Britt Steen
OFR/O Stefan Joon

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2024
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-02-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan