Flygstaben söker Senior Controller

Om tjänsten

OM FLYGSTABEN 

Chefen för Flygvapnet utövar ledning av luftstridskrafterna och Flygvapnets förband med stöd av Flygstaben. Flygstaben är en organisationsenhet bland andra i Flygvapnet, men med mandat att hantera alla uppdrag, uppgifter och direktiv som ställs till Flygvapnet samt därigenom inrikta, leda och följa upp Flygvapnet och dess verksamhet. Flygstaben leds av Chefen Flygstaben (C FS) och innehåller organisatoriskt ett antal avdelningar och sektioner. 

OM BEFATTNINGEN

Hos oss på Flygvapnets genomförandeavdelning och ekonomisektionen får du möjlighet att arbeta med bland annat ekonomisk planläggning, analys och utförande för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och förmågan att ta ansvar och arbeta med självledarskap är en förutsättning. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård. Du kommer att bli en viktig del i ett engagerat team om 7 personer.

Tjänsten är placerad på ekonomisektionen. Du kommer att arbeta med planering, genomförande, uppföljning, analys och återrapportering inom Flygvapnet. Som senior controller arbetar du strategiskt så väl som operativt tillsammans med Flygvapnets ekonomichef. I denna roll kommer du vara navet i organisationen och stödjaekonomichefen i dess arbetsuppgifter. Befattningen innebär flertalet kontaktytor såväl internt inom Försvarsmakten som externt vilket ställer höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga.  

EXEMPEL PÅ ARBETSUPPGIFTER 

Arbeta med Flygvapnets (FV) budget- och återrapporteringsprocess
Ansvara för budget och uppföljning av FV kostnader och intäkter
Jobba med styrning av rationalisering/effektivisering i verksamheten
Rådgivning och Kompetensstöd till Flygstaben och FV gällande ekonomiska frågor
Framtagning av rutinbeskrivningar, utbildningsmaterial samt genomföra interna utbildningar för ökad ekonomisk kunskap hos chefer och anställda
Självständigt kunna driva egna utvecklingsprojekt
Ta fram och analysera relevanta nyckeltal för verksamhet och ekonomi
Övriga arbetsuppgifter inom avdelningen och sektionen.
 
KRAV

Universitets-/högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Minst 7 års aktuell arbetslivserfarenhet, gärna i en större organisation/myndighet, avseende ekonomiarbete innehållande budgetering, uppföljning, verksamhetsanalys prognostisering och rapportering
Goda kunskaper att uttrycka sig i både tal och skrift på svenska och engelska.
Körkort lägst B 
 
MERITERANDE
 
Erfarenhet av Försvarsmakten eller erfarenhet från andra större organisationer
Goda kunskaper i Försvarsmaktens affärssystem (SAP) PRIO.
 
PERSONLIGA EGENSKAPER

För att du ska passa för och trivas på denna befattning ser vi att du är en kommunikativ och omdömesgill person som ser vad som behöver göras, agerar utan uppmaning och har lätt för att samarbeta. Som person är du positiv, prestigelös och inte rädd för att ta tag i nya utmaningar. Du har intresse av att förstå verksamheten och kan stötta chefer och medarbetare med bra analyser och pedagogiska presentationer. Du fungerar väl i grupp och är bra på att bygga förtroendefulla relationer men samtidigt som du kan arbeta självständigt inom eget ansvarsområde.
 
 
ÖVRIGT 

Anställningsform
: Tillsvidareanställning, 6 mån provanställning tillämpas.

Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Uppsala.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse
Lön och förmåner: Enligt kollektivavtal, eventuellt löneanspråk anges i ansökan.

UPPLYSNINGAR

Ekonomichef, Marie Ekman, Mobil: 073-703 87 16 

Hoppas att just du vill bli en del av vårt team!

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

OFR/O - Officersförbundet - Anders Wedin
OFR/S Försvarsförbundet - Caroline Nilsson
SACO FM - Borka Medjed Hedlund
SEKO - Jan Salomonsson

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 februari 2024
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Flygstaben
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan