Civil materieltekniker vid Specialflygkompaniet, F 7 Linköping

Om tjänsten

Specialflygkompaniet är organiserat inom Specialflygskvadronen (Spfskv) vid F 7. Huvuduppgiften för kompaniet är att över tiden tillgodose Spfskv behov av luftvärdiga Flygplan (Fpl) 102 Gulfstream och Fpl 100 Saab 340 enligt planerat flygtidsuttag. Verksamheten innebär en delaktighet i ansvaret för att tilldelad flygtidsproduktion och flygunderhåll inom systemen Fpl 100/102 genomförs på ett kostnadseffektivt och luftvärdigt sätt.

Arbetet inom kompaniet är komplext. Det innefattar en stor variation av uppgifter och uppdrag som löper dels över tiden, dels på kort sikt. Verksamheten bedrivs i huvudsak vid Malmen men även på annan ort, såväl nationellt som internationellt. Vi är en aktiv del av det svenska insatsförsvaret.

Vi söker dig som vill arbeta som Materieltekniker till Materielpluton vid Specialflygkompaniet och som gillar att vara en spindel i nätet!

Det är en civil befattning i flygteknisk tjänst. Befattningen har främst inriktning mot förråds- och försörjningstjänst. Materielplutonen i flygunderhållskompaniet består av tiotalet befattningar både civila och yrkesofficerare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består främst av materielförsörjning för flygunderhåll och godshantering samt hantering av förbandets materiel som är knuten till flygunderhållstjänsten. Vi använder oss av flera datasystem för att arbeta systematiserat med lagerhantering och flygsäkerhet vilket ställer höga krav på ordning och noggrannhet. Vårt arbete är varierande och utmanande varför det krävs god initiativförmåga och ansvarskänsla.

Vi arbetar ständigt med effektivisering och utveckling av arbetet inom eget funktionsområde. God samarbetsförmåga och serviceattityd är ett måste då arbetet innebär kontakt med många olika aktörer.

Kvalifikationer

 • Genomförd godkänd gymnasieutbildning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift
 • Uppfylla FM FysS tilläggskrav enligt nivå 1 kondition och 2 styrka
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande

 • Grundläggande militär utbildning (GMU), värnplikt eller motsvarande.
 • ADR-utbildning
 • Körkort C, CE.
 • Truckkort
 • Erfarenhet av materieltjänst/förrådstjänst.
 • Erfarenhet av underhåll av materiel, fordon, aggregat eller dylikt.  

Personliga egenskaper

Du måste kunna arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne och serviceattityd.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt:

Anställningsform: Civil tillsvidareanställning som börjar med provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad heltid.

Arbetsort Linköping.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Befattningen ingår i Spfskv insatsförband vilket innebär att du kommer krigsplaceras. Du kommer därför genomföra grundläggande militär utbildning samt delta i övningar och insats. Fysisk träning på arbetstid ingår för att säkerställa den fysiska prestationsförmågan och bättre hälsa. Utbildningar är något som sker löpande, initialt mer frekvent. Det här innebär en del resor. Beredskapsverksamhet ingår i tjänsten.

Kontaktpersoner:

Upplysningar lämnas av
Yunus Duman eller Elias Holmstedt
Tfn: 013-283000

Fackliga företrädare:
(söks via växeln tfn 0505-45 10 00)

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

 

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-26.

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för

denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 februari 2024
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan