Projektledare (kravställare) infrastruktur och lokalförsörjning Enköping

Om tjänsten

Projektledare (kravställare) infrastruktur och lokalförsörjning Enköping

Trivs du med att kravställa och kvalitetssäkra funktioner i olika typer av bygg- och fastighetsprojekt? Försvarsmakten (FM) och LplE växer och nu söker vi dig som vill arbeta i rollen som projektledare med fokus på ombyggnationer och anpassningar samt nybyggnationer inom vår region. Vill du vara med och utveckla infrastrukturen i Försvarsmakten- välkommen med din ansökan!

Om enheten

Lokalplaneringsenheterna (LplE) är en del av Försvarsmaktens lokalförsörjningskompetens och företräder FM som beställare gentemot Fortifikationsverket (FORTV) och FörsvaretsMaterielverk (FMV).

Lokalplaneringsenhet Mitt, som består av ca 30 medarbetare, har ett geografiskt ansvarsområde som omfattar Stockholms-, Gävleborgs, Södermanlands-, Uppsala-, Västmanland-, Dalarnas- och Gotlands län. Enhetens uppgift är att stödja organisationsenheterna i garnisonerna; Arboga, Haninge, Enköping, Visby, Kungsängen, Stockholm/Solna, Uppsala, Vällinge och Falun med garnisonsplanering, anskaffning, avveckling samt vidmakthållande av mark och lokaler. LplE stödjer även Högkvarteret med underlag för planering och verksamhetsuppdrag och framtagning av styrande dokument.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom Försvarsmakten har man valt att benämna projektledarrollen objektledare. Objektledning innebär att vara Försvarsmaktens ansvarige under hela anskaffningsprocessen; från att leda behovsutredning och ta fram behovsunderlag till att kvalitetssäkra beställt objekt under projektering, byggskede och tillträde.

Du kommer främst vara objektledare vid nybyggnationer samt ombyggnationer/ anpassningar inom Enköping garnison. I arbetsuppgifterna är en stor del att sammanhålla kontakter med olika enheter inom Försvarsmakten och berörda myndigheter.

 

Arbetet är självständigt med stort eget ansvar där du leder projektgrupper och har en stor mängd personkontakter. I din roll som objektledare kommer ditt sinne för samarbete, resultat,kvalitet, struktur, prioritering samt goda förmåga till dokumentation väl till sin rätt.

 

KRAV


Kvalifikationer

Högskoleexamen inom byggteknisk eller annan relevant utbildning, alternativt aktuell och relevant arbetslivserfarenhet på minst ett par år som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Aktuell och relevant erfarenhet av att projektleda/arbeta i projektform
God förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
Goda kunskaper i MS Office
B-körkort (manuell växellåda)


Personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt, varierat och med stort eget ansvar för flera projekt samtidigt. Du är duktig på att arbeta strukturerat, prioritera och ta egna initiativ. Du trivs i en arbetsmiljö där man arbetar efter tydliga processer och mot tydliga mål, samtidigt som du är lösningsorienterad och kreativ när det behövs.  Du har lätt för och trivs med tempoväxling och du är uthållig och leveranssäker. Vidare är du en utpräglad lagspelare som både delar med dig av din kompetens och också gärna tar emot andras åsikter och erfarenheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITER

Aktuell och relevant erfarenhet av att leda flera parallella projekt
Relevant erfarenhet av projektledning (bygg, VVS, el, IT och övrig teknik)
God kännedom om Försvarsmakten
Relevant arbetslivserfarenhet från Försvarsmaktens verksamhet

 

Övrigt

Anställningskategori: Civil

Anställningsform: Tillsvidare, med sex månaders provanställning

Startdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Enköping (inledningsvis kommer arbetsorten vara Solna alt. Uppsala under 2024)

Resor: Objekt utanför Enköping garnison kan förekomma. Resor genomförs normalt som dagsresor.

 

För mer information om befattningen kontakta:
Avdelningschef Ulrika Burvall 076-854 15 49

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
C LplE  M Ulf Berglund 070-350 04 78

Fackliga kontaktpersoner
Carla Villa Verde Vidén (SACO/S)
Stefan Ragnebrink (OFR/S)
Per Österlund (OFR/O)

Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel, 0505-45 10 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-24
Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du bland annat motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 februari 2024
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan Karlberg – MHS K
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan