Avdelningschef till Rekrytering och Karriärstöd

Om tjänsten

Vill du vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare och bidra till starkare försvar? Har du intresse för att utveckla och samordna både verksamhet och medarbetare? Har du som mål att ständigt skapa nöjdare kunder genom effektiviseringar i processer och arbetssätt? Har du ett coachande förhållningssätt och erfarenhet av att utveckla dina medarbetare för att främja både verksamheten och en framgångsrik arbetsmiljö?

Om avdelningen

Försvarsmaktens Rekrytering och Karriärstödsavdelning är en avdelning vid förbandet HR Centrum, centralt beläget på Gärdet i Stockholm. Avdelningen består av tolv medarbetare som i en positiv och stöttande anda arbetar tillsammans. Avdelningens uppdrag är att bidra till en kvalitativ ökning av Försvarsmaktens samlade rekryteringskompetens genom både olika utbildningsinsatser och genom ett direkt stöd till chefer i deras rekryteringsarbete från kravprofil till anställningsbeslut.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som chef över avdelningen ansvarar du för att utveckla, samordna, leda och styra avdelningens arbete. Du har direkt personalansvar för avdelningens 13 medarbetare. Ett nära samarbete och rapportering till enhetschefen ingår i befattningen. Du har budgetansvar för avdelningen och medverkar i enhetens ledningsgrupp. Som chef ingår du även i förbandets chefsgrupp där samtliga chefer på förbandet deltar.

KRAV
Kvalifikationer

 • För tjänsten relevant akademisk examen eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga
 • Erfarenhet av att ha arbetat med attraktion och rekrytering både operativt och strategiskt, från större komplex verksamhet eller organisation.
 • Chefs- och ledarerfarenhet, med budget- och personalansvar samt vana att hantera personaladministrativa stödsystem
 • Utbildning i förändringsledning
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på ett tydligt och välformulerat sätt, i tal och skrift
 • Erfarenhet från arbete i Försvarsmakten

Personliga egenskaper
Du som söker denna roll är en ledare som självständigt kan driva verksamheten framåt med verksamhetsnytta i fokus. Du har en god analytisk förmåga och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är målinriktad med en god förmåga att tydliggöra, kommunicera och följa upp uppsatta mål. Du är trygg och prestigelös i ditt ledarskap och kan bygga relationer och samarbeta med andra. Du är nyfiken och utvecklingsinriktad och har mod att våga pröva nya vägar framåt. Du förstår vikten av att skapa motivation och arbetsglädje hos dina medarbetare och du arbetar resultatinriktat och inkluderande med uppsatta mål för verksamheten. Du har ett tydligt arbetsgivarperspektiv där du agerar som ambassadör för Försvarsmakten. 

Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.MERITERANDE

 • Erfarenhet från arbete i en statlig myndighet
 • Erfarenhet av arbete i en processtyrd verksamhet
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid.
Arbetsort: Stockholm.
Befattning: civil.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.
Tester är en del av rekryteringsprocessen.

Upplysningar om befattningen
Enhetschef Eva-Marie Winblad Österlind 0723-73 01 87 Fackliga företrädare

Fackliga representanter nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00:
SACO – Camilla Robertsson
SEKO – Åsa Karlsson
Försvarsförbundet, OFR/S – Kjell Tetzlaff
OFR/O – Arne Nilsson 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det framkommer på ett tydligt
motiverande sätt varför du är mest lämpad för denna befattning.

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-22. Du skickar din ansökan via e-post till: hrc-stab-hr@mil.se

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 februari 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan