Jobbar du med IT och vill bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld?

Om tjänsten

Uppskattar du utmaningar? Att få lösa komplexa problem tillsammans med ambitiösa och kompetenta kollegor? Vill du ha ett meningsfullt arbete? Då kan du vara den vi söker. Vi förstärker oss inom IT och teknik för att alltid kunna ligga steget före. Must ger regeringen och Försvarsmakten unika beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges säkerhet. Vi bidrar också till att Försvarsmakten och andra myndigheter har rätt nivå på sin säkerhet. Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi utvecklar oss kontinuerligt för att kunna möta förändrade krav och erbjuder därför mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Vilka är vi?
Must är en kunskapsorganisation. Vår främsta tillgång är medarbetarna. Dina kollegor kommer att vara både civila och militära experter inom olika kompetensområden. De är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre och för att vi även i fortsättningen ska kunna lösa våra uppgifter med hög kvalitet. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag.

Vi söker medarbetare inom flera olika områden på IT och tekniksidan inom bland annat:

 • Nätverkstekniker
 • Systemutvecklare
 • Systemarkitekter
 • IT-specialister
 • IT-säkerhetsspecialister

Som person är du:
Strukturerad och självgående med förmåga att ha ett övergripande perspektiv, men samtidigt kan se till detaljerna. Det är viktigt att du bidrar med servicevilja och öppet sinne till att dela och ta emot kunskap och erfarenheter. Vi arbetar i en händelsestyrd verksamhet vilket gör att du behöver vara flexibel och ha förmåga att växla mellan planerade och snabbt uppkomna uppgifter. Vidare har du en god samarbetsförmåga och intresse samt vilja att ta ansvar för utveckling och även ta ansvar för din personliga utveckling inom ämnesområdet.  Eftersom vi ofta arbetar i team är det viktigt att du trivs med att lösa analytiska problem i grupp och att du har god social förmåga. Du har också högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intresseanmälan
Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig om du kan vara aktuell för någon av våra tjänster. Det är endast du som bedöms vara aktuell som blir kontaktad. Frågor om befattningar eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”IT” i ämnesraden.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm. Vi tillämpar arbetspsykologiska tester i rekryteringsprocessen. I tjänsten kan resor inom och utom landet förekomma.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2024-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan