Materieltroppchef till flygunderhållskompaniet

Om tjänsten

Norrbottens flygflottilj söker nu en troppchef till ammunition- och basmaterielplutonen på 31. Flygunderhållskompaniet.

 

Om enheten

3. Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Enheten sköter även driften av Gripensystemet med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag förekommer. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning, två flygunderhållskompanier samt en flygverkstad. Varje flygunderhållskompani indelas i en kompaniledning samt tre plutoner. Kompaniernas personal består i huvudsak av specialistofficerare men även officerare, soldater och civila är representerade.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som troppchef på ammunition- och basmaterielplutonen är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att leda och samordna underhållet på flygsäkerhetspåverkande markmateriel, verktyg, fordon och maskiner inom flygunderhållskompaniet. Du ingår i ett arbetslag på cirka 60 personer. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Datorn är till stor hjälp i din dagliga tjänst där du med olika system kan följa status på materielen. Vid vissa situationer kan arbetet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden. Fysiska tester genomförs återkommande.

 

Kvalifikationer

· Examen från specialistofficersprogrammet med flygteknisk inriktning.

· Du hanterar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

· Körkort klass B.

Meriterande

· Erfarenhet av datorsystem PRIO, FENIX, LIFT och RSF.

· Körkort B/BE, C/CE, hjullastare, motorredskap.

Personliga egenskaper

Tempot på ett flygunderhållskompani är högt och förbandet har ständigt hög beredskap, därför krävs det att du är flexibel och klarar av att hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att tappa fokus. Tjänsten kräver en god samarbetsförmåga, hög initiativförmåga likväl som förmåga till självständigt arbete. Du är noggrann, strukturerad och mån om att lämna god kvalité på utfört arbete. Beroende på din utbildningsstatus och erfarenhet kan kompletterande utbildning bli nödvändig. Utbildningen kan ske på annan plats.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Kompanichef Dan Holmgren och Plutonchef Andreas Svedjestrand. Vid frågor kring rekryteringsprocessen HR-generalist Anton Eliasson

Samtliga nås genom F 21 telefonväxel 0920-23 40 00

Fackliga organisationer:

OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom telefonväxel 0920-23 40 00.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.

Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsort: Luleå.

Tillträde: Efter överenskommelse

Militär befattning OR 6

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-08

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 februari 2024
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-03-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan