Planeringsofficer till Första ubåtsflottiljen

Om tjänsten

Planeringsofficer till Första ubåtsflottiljen
Hos oss får du möjlighet att kompetensutvecklas inom och utanför ditt arbetsområde samt vara med och verka i det dolda.

Planavdelningen
Tjänsten som planeringsofficer är placerad vid Första ubåtsflottiljens planeringsavdelning. Arbetsplatsen är belägen inom Örlogshamnen Karlskrona (ÖHK), Planeringsavdelningen utgör en del i Första ubåtsflottiljens stab och hanterar personal, ekonomi, planering, utbildning, rekrytering och kommunikation.

 

Befattningsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter kommer till stor del att styras av den planeringscykel som finns såväl vid Första ubåtsflottiljen som i Marinen. Vissa av dessa planeringsprocesser bygger på längre linjaler, exempelvis försvarsmaktens produktionsplanerings- och uppföljningsprocess, vissa går betydligt snabbare och är kopplat till förbandets höga beredskap. Du kommer vara med i framtagandet och distribution av förbandets order för specifika övningar och projekt, samt ta fram underlag inför kommande planeringsperiod. Såväl arbetsuppgifterna som tempot kommer att variera över tid. Om du har specifika erfarenheter från tidigare befattningar där det finns beröringspunkter med Första ubåtsflottiljens verksamhet så kommer detta att beaktas.

 

Kvalifikationer

  • Genomförd och godkänd yrkesofficersexamen lägst OR7/OF 1-2
  • Körkort B
  • Giltiga och godkända FM FysS baskrav samt tilläggskrav.*

*Genomförs i rekryteringsprocessen.


Meriterande

 • Tjänstgjort vid Första ubåtsflottiljen eller annat sjöstridsförband.
 • Erfarenhet av stabstjänst.
 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetet är mångsidigt och kräver att du är flexibel och stresstålig, har god samarbetsförmåga likväl som du kan arbeta självständigt. Du är ambitiös och gillar att arbeta i en miljö som är under ständig utveckling. Du har god social förmåga och gott omdöme och säkerhetsmedvetande med förmåga att hantera känslig information som kan förekomma vid förbandet. Du har en positiv inställning och strävar efter att vara ett föredöme för övriga. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar och styrningar

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid.
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Provanställning på 6 månader kan komma att implementeras.
Tjänstgöring samt tjänsteresor på kvällar och helger kan förekomma.

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Planeringsavdelningen Joakim Sjöström


För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringschef Hampus Ledskog


Fackliga företrädare:
Kfl OF (OFR/O) Klas Sandberg

OFR/S: Jan Wasberg

SACO-S: Marie Strandberg

Ovanstående personer nås via växel: 08-788 75 00

 


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-08. 

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för sökt befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 februari 2024
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen – 1.ubflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2024-03-08

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan