Lärare i Källdrivning/aktiv HUMINT (Civil befattning) Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

 

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) vid Uppsala garnison, en central enhet för utbildning inom underrättelse- och säkerhetstjänsten, söker en erfaren civil lärare i aktiv HUMINT. Denna rekrytering hanteras av Försvarets Tolkskola (TolkS), en del av FMUndSäkC, som specialiserar sig på att utbilda militärtolkar och HUMINT-personal inom språk, kultur och HUMINT.

 

Särskilt välkomna ansökningar:

Vi välkomnar särskilt ansökningar från erfarna militärer, poliser, säkerhetspoliser och källdrivare/hanterare som är i sökandet efter en ny utmaning och önskar dela med sig av sin unika expertis inom området.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som lärare vid HUMINT-avdelningen kommer du att spela en avgörande roll i att forma nästa generation av HUMINT-operatörer. Din uppgift blir att bidra med omfattande fältkunskap och erfarenhet för att stärka våra operativa kapaciteter. Detta inkluderar planering och genomförande av lektioner och praktiska övningar för att utbilda personal i HUMINT för såväl nationell som internationell verksamhet.

 

Professionell utveckling och arbetsmiljö:

Som en central del av vårt utbildningsteam kommer du inte bara att leda utan också aktivt påverka utvecklingen av källdrivnings- och hanterarkapaciteten (aktiv HUMINT) inom Försvarsmakten. Vi är engagerade i kontinuerlig professionell utveckling för våra lärare, för att säkerställa att de förblir i framkant inom moderna underrättelsemetoder och -tekniker. Arbetsmiljön präglas av samarbete med andra högkvalificerade underrättelseexperter och erbjuder en bra balans mellan arbete och privatliv. Detta är idealiskt för dem som söker en övergång från fältarbete till en mer strategisk och utbildningsinriktad roll.

 

Kvalifikationskrav

 • Utbildning inom aktiv HUMINT
 • Praktisk erfarenhet av arbete inom aktiv HUMINT/hanterarverksamhet
 • Väl utvecklad språkförmåga, skriftligt och muntligt, i svenska och engelska
 • B-körkort

 

Meriterande kvalifikationer

 • Praktisk erfarenhet inom underrättelsetjänst, nationellt eller internationellt
 • Erfarenhet av undervisning
 • Akademiska studier

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Du kommer att ha stort eget ansvar att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom tjänsten till stor del går ut på att skapa varierande inlärningssituationer för eleverna. Både teoretiska och praktiska moment ingår i utbildningen. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet för befattningen.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Magnus Kristiansson, C HUMINT-avd, tel 072-969 67 16

Hanna Danninge, HR-chef, tel 018-19 65 65

 

Fackliga representanter

Officersförbundet: Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tfn 018-19 67 84

SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, tfn 018-19 65 52

Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

 

Övrigt:

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Befattningsnivå: Civil

 

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-29 Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning, samt lämnar referenser.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 februari 2024
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan