Stabshandläggare/Stabsofficer

Om tjänsten

 

Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Om enheten

Infrastrukturavdelningen på Försvarsstaben, Högkvarteret utgör Försvarsmaktens centrala infrastrukturorganisation med ansvar att leda infrastrukturområdet i Försvarsmakten. Planeringssektionen är en av fem sektioner vid Försvarsstabens infrastrukturavdelning. Planeringssektionen ansvarar för att långsiktigt inrikta och utveckla infrastrukturområdet i Försvarsmakten. Vi skapar förutsättningar för infrastrukturområdets genomförandeprocesser att leverera rätt saker, på rätt plats och i rätt tid. Vi söker nu en länk mellan infrastrukturområdet och förbandsverksamheten med förståelse för påverkansfaktorer och bred erfarenhet av försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som del av ett kompetent och engagerat arbetslag kommer du att arbeta med myndighetsövergripande projekt, verksamhetsplanering och verksamhetsutveckling. Du bidrar till och ansvarar för sammanställning och utarbetandet av beredningssvar på regeringsuppdrag, remisser, utredningar och interna produkter kopplat till infrastrukturorganisationen delaktighet i försvarsplaneringen och långsiktiga militärstrategiska och operativ planeringen inom Försvarsstaben. Du kommer också att stödja infrastrukturprocessens implementering av NATO arbetssätt och processer.

Du leder och deltar i både större och mindre projekt som representant för infrastrukturavdelningen. Du har ett stort eget ansvar och arbetar i flera olika tidsperspektiv samtidigt. Det är ett kvalificerat arbete som kräver driv, flexibilitet, eget ansvar och kunskapstörst. Periodvis levererar man under tidspress och inom flera olika områden. Resor såväl som helgarbete förekommer om än i begränsad omfattning och med god framförhållning.

Om befattningen

Tillgång till funktionell och kostnadseffektiv infrastruktur är en gränssättande faktor för Försvarsmaktens tillväxt. Försvarsmaktens infrastrukturförsörjning syftar till att tillgodose myndighetens behov av infrastruktur. Styrande för det arbetet är Försvarsmaktens krigsorganisation, hur den ska användas och produceras. Vill du vara med och skapa förutsättningar för produktion och leverans av infrastruktur för Försvarsmaktens behov?

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att både utvecklas och utmanas i en föränderlig miljö i tillväxt. Tillsammans med oss kommer du att fördjupa dina kunskaper inom analys, planering, projektledning och stabsarbete på central nivå.

Hos oss erbjuds du en unik möjlighet att utveckla Försvarsmaktens arbete tillsammans med Fortifikationsverket för hela Försvarsmaktens räkning.

Vi ser gärna civila sökande till tjänsten också.

KRAV
Kvalifikationer

 • Yrkesofficer OF 3 alternativt OF 2 med aktuell och relevant arbetslivserfarenhet, alternativt akademisk utbildning med inriktning samhällsplanering, fastighetsutveckling, statsvetenskap, affärsutveckling, eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller motsvarande förvaltningsorganisation.
 • Goda kunskaper i MS Office.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.
 • Körkort B. 

Personliga egenskaper

För att både trivas och lyckas i rollen ser vi att du är en ansvarstagande person med resultatfokus och eget driv. Du är initiativtagande och trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag. Du är strukturerad, kan planera och är flexibel inför verksamhetens behov. Som person är du analytisk och har ett gott omdöme samt hög integritet. Du är sist men inte minst även duktig på att kommunicera och skapa förtroendefulla relationer. Du vill bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö och vardag för dina kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att arbeta med fastighets- och lokalförsörjningsfrågor vid statlig myndighet.
 • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå (regements-/flottiljstab, militärregionsstab, Försvarsgrensstab eller Högkvarteret).
 • Erfarenhet av att arbeta med NATO-relaterad verksamhet vid Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens försvarsplanering.
 • Kunskap om och/eller erfarenhet från Försvarsmaktens infrastrukturprocess.
 • Färdighet i systemen ISUS, SWECCIS och Vidar.

Övrigt

Tjänstgöringsort: Stockholm.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Marika Granberg alternativt kommendörkapten Lars Flygar via FM Växel 08-788 75 00

Fackliga företrädare

SACO HKV, Camilla Robertsson
Försvarsförbundet OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SEKO HKV, Lise-Lotte Larsson
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-03-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 februari 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-03-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan