Stabshandläggare/Planerare

Om tjänsten

 

Tillgång till funktionell och kostnadseffektiv infrastruktur är en gränssättande faktor för Försvarsmaktens tillväxt. Försvarsmaktens infrastrukturförsörjning syftar till att tillgodose myndighetens behov av infrastruktur. Styrande för det arbetet är Försvarsmaktens krigsorganisation, hur den ska användas och produceras. Vill du vara med och skapa förutsättningar för produktion och leverans av infrastruktur för Försvarsmaktens behov?

Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att både utvecklas och utmanas i en föränderlig miljö i tillväxt. Tillsammans med oss kommer du att fördjupa dina kunskaper inom analys, planering, projektledning och stabsarbete på central nivå.

Hos oss erbjuds du en unik möjlighet att utveckla Försvarsmaktens arbete tillsammans med Fortifikationsverket för hela Försvarsmaktens räkning.

Om enheten

Försvarsstabens infrastrukturavdelning på Högkvarteret utgör Försvarsmaktens centrala infrastrukturorganisation med ansvar att leda och styra sakområdet infrastruktur i Försvarsmakten. Planeringssektionen är en av fem sektioner vid Försvarsstabens infrastrukturavdelning. 

Planeringssektionen ansvarar för att långsiktigt inrikta och utveckla infrastrukturområdet i Försvarsmakten. Vi skapar förutsättningar för infrastrukturområdets genomförandeprocesser att leverera rätt saker, på rätt plats och i rätt tid.

Beskrivning av tjänsten 

Som del av ett kompetent och engagerat arbetslag kommer du att arbeta med myndighetsövergripande projekt, verksamhetsplanering, uppföljning och verksamhetsutveckling. Du kommer också att medverka vid sammanställning och utarbetandet av beredningssvar på regeringsuppdrag, remisser, utredningar och interna produkter inom ramen för Försvarsmaktens långsiktiga planering framförallt inom området utbildning och kompetensförsörjning. Du leder och deltar i både större och mindre projekt som representant för infrastrukturavdelningen och du utgör avdelningens ansvarig för arbetsområdet utbildning och kompetensförsörjning som syftar till att försörja myndigheten Försvarsmakten med specialistkompetens avseende fastighet och fortifikation. Du ansvarar för att utveckla och utarbeta förslag till processer och styrdokument inom arbetsområdet. Du har ett stort eget ansvar och arbetar i flera olika tidsperspektiv samtidigt.

Det är ett kvalificerat arbete som kräver driv, flexibilitet, eget ansvar och kunskapstörst. Periodvis levererar man under tidspress och inom flera olika områden. Resor såväl som helgarbete förekommer om än i begränsad omfattning och med god framförhållning. 

KRAV

Kvalifikationer 

 • Akademisk utbildning med inriktning samhällsplanering, fastighetsutveckling, statsvetenskap, affärsutveckling, eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Minst 3 års aktuell och relevant erfarenhet av att leda och delta i större utvecklingsprojekt.
 • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller motsvarande förvaltningsorganisation. 
 • Goda kunskaper i MS Office.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.
 • Körkort B.

Personliga egenskaper 

För att både trivas och lyckas i rollen ser vi att du är en ansvarstagande person med resultatfokus och eget driv. Du är initiativtagande och trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag. Du är strukturerad, kan planera och är flexibel inför verksamhetens behov. Som person är du analytisk och har ett gott omdöme samt hög integritet. Du är sist men inte minst även duktig på att kommunicera och skapa förtroendefulla relationer. Du vill bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö och vardag för dina kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande 

 • Erfarenhet av att arbeta med fastighets- och lokalförsörjningsfrågor vid statlig myndighet.
 • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå (regements-/flottiljstab, militärregionsstab, Försvarsgrensstab eller Högkvarteret) 
 • Erfarenhet av att arbeta med utbildnings- eller kompetensförsörjningsfrågor vid Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
 • Kunskap om och/eller erfarenhet från Försvarsmaktens infrastrukturprocess. 
 • Har breda kunskaper avseende försvarsmaktens lednings- och planeringsprocesser. 
 • Färdighet i systemen ISUS, SWECCIS och Vidar 
 • Kunskap om och/eller erfarenhet från Försvarsmaktens infrastrukturprocess. 

Övrigt 

Som stabshandläggare/planerare är du placerad vid Försvarsmaktens anläggningsenhet men du kommer att arbetsledas av och majoriteten av tiden tjänstgöra vid Försvarsstabens infrastrukturavdelning. Tjänstgöringsort är Stockholm.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Stockholm 

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Marika Granberg via FM Växel 08-788 75 00

Fackliga företrädare

 • SACO Pär Lohman
 • OFR/S Martin Sparr
 • SEKO-F Matz Felix
 • OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-27. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 februari 2024
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2024-02-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan